Bisikletin, yakıt tasarrufu sağlayan çevre dostu bir araç olduğuna dikkat çekmek isteyen Başkan Akkaya; daha sonra Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri ile birlikte, Akşehir Belediyesi’nin devam eden yatırım projeleri kapsamındaki inşaat alanlarını bisikletle gezerek incelemelerde bulundu.

Bisiklete binmenin yaygınlaştırılması için çalışmalar yaptıklarını ve Akşehir’de daha önce yapılmış olan yaklaşık 15 km’lik bisiklet yolunu artıracaklarını belirten Başkan Akkaya; konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün evden Belediye Hizmet Binamıza bisikletle geldim. Başkan Yardımcılarımız ve Birim Müdürlerimizle birlikte, bisikletlerle Akşehir’imizdeki şantiyelerimizi gezdik. Amacımız bisiklet kullanımını artırmak, bisiklete binme noktasında farkındalık oluşturmak.

Bisiklet, hem yakıt tasarrufu hem de spor yapmanızı sağlayan çevre dostu bir araç. Akşehirli hemşehrilerimizi, işyerlerine bisikletle gelip gitmeye davet ediyorum. Biz de Akşehir Belediyesi olarak, geçtiğimiz yıllarda yaptığımız bisiklet yollarını artırarak bisiklet kullanımını teşvik edeceğiz.”

Güzergahı üzerinde bulunan Akşehir Kaymakamlığı Kavşağı’nda da incelemeler yapan Akkaya; ay yıldızlı görselin yapımının tamamlandığını, çim dikimi ve çiçek ekimlerinin ardından kavşağın planlanan görünümüne kavuşacağını söyledi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşlar; “Başkan Akkaya örnek bir davranış sergilemiş. Akşehir zaten inişi çıkışı fazla olmayan, bisiklet kullanımına çok müsait bir şehir. Bisiklet yollarının yaygınlaştırılması çok iyi olur” şeklinde fikir beyan ederken, bazıları da “İşe bisikletle gelmiş, acaba mesai sonrasında eve dönerken de bisikletle mi döndü?” sorusuyla meraklarını dile getirdiler.