Bakanlık tarafından, gençlerin dijital işlemlerinin tek çatı altında birleştirildiği Genciz Biz sitesinde yer verilen duyuruya göre; ücretsiz kamplara katılacak olan gençlerin ulaşım dahil tüm ihtiyaçları Bakanlık tarafından karşılanacak. Ayrıca katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları süresince ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verilecek. Çadır kampına katılmaya hak kazananlar ulaşımlarını kendileri sağlayacak ve ulaşım ücretleri ise yine Bakanlık tarafından karşılanacak. 

Kamplarda kız ve erkek dönemleri ayrı ayrı yapılacak. https://gencizbiz.gsb.gov.tr adresi üzerinden online başvuru yapma olanağı bulunmayan gençler, kendilerine en yakın gençlik merkezlerine gitmeleri halinde bu başvuruları görevlilerce aynı sistem üzerinden gerçekleştirilecek. Yaş grupları, sadece yıl baz alınarak belirlenecek ve kamplara, 12 yaşından küçük ve 22 yaşından büyük gençlerin kaydı yapılmayacak.

Öncelikli Grup

Kamp başvurularının değerlendirilmesinde; aile aylık net geliri asgari ücretin altında olanlar ile Bakanlığa bağlı Gençlik Merkezlerine veya Genç Gönüllüler web sitesine üye olanlara ve kamplara katılmak amacıyla 3 yıl başvurduğu halde kampa gitmeye hak kazanamayanlara öncelik tanınacak. Şehit ve gazi yakını (kardeş veya çocuk) olan gençlerin başvurması halinde kampa atamaları doğrudan gerçekleştirilecek.

Kamp atamaları Kamp Otomasyon Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek ve ilk 4 dönem için başvuru sonuçları, en geç 7 Haziran 2021 tarihinde ilan edilecek. Kampa katılmaya hak kazananların; sistem üzerinden indirecekleri başvuru belgesini, gitmeye hak kazandıkları kamp döneminin başlama tarihinden en geç 7 gün öncesine kadar gençlik merkezlerine giderek onaylatmaları gerekecek.