Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’deki gençlerin boş vakitlerini nasıl değerlendireceklerini düşünüp canlarının sıkıldığını, gidilecek bir yer yok dediklerini, gençlerin kurslara katılmak, spor yapmak ve hobilerini geliştirmek için yer aradıklarını söyledi.



Başkan Oğul, Akşehir’in artık her çeşit kursların açılabileceği, spor yapılabilecek mekanlara kavuşacağını belirtti. Başkan Oğul “Akşehir Nasreddin Hoca Stadyumu altındaki Gençlik Merkezi inşaatı tamamlandı. 2014 yılında hizmete girecek bu merkezde her türlü kurs açılıp, spor aktiviteleri de yapılabilecek. Kapalı ve açık mekanı olan bu tesiste ayrıca tenis kortu da bulunuyor. Şehrimizde Aquapark’ta, Kapalı Spor Salonu yanında ve Gençlik Merkezi’nde olmak üzere 3 adet tenis kortu oluyor” dedi.

Akşehir’deki Akşehir Belediyesi'ne ait Spor Tesisleri’nin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredildiğini ve buradaki sentetik çim futbol sahasının bir tanesinin tamamlandığını diğerinin de ihale aşamasında olduğuna vurgu yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul “ Akşehir spor tesisleri bakımından da zenginleşiyor ve spor yapılacak alanlar çoğalıyor. Akşehir Belediyesi, bütün amatör spor kulüplerine okul takımlarına maddi destek sağlayarak spor yapanların sayılarını arttırdı. Gençlerimiz ve çocuklarımız spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar. Akşehir’deki spor tesislerini ve spor yapanların sayılarını daha da çoğaltmalıyız” diye konuştu.

Başkan Oğul, Akşehir’e açılacak her tesisin, gençlik merkezinin ve sentetik çim sahanın istihdama da katkı sağlayacağını ve işsiz sayısını azaltacağını söyledi.