Bu yıl ilk kez düzenlenen Türkiye Öğretmenler Kupası’nda final heyecanı yaşandı. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, turnuvayı geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek; “1 milyon öğretmenin bulunduğu bir aileden bahsediyoruz. İleriki dönemlerde öğretmenler arasında özel bir lig oluşturma hayalimiz var” dedi.





İlk kez organize edilen turnuva için 81 ile bağlı, aralarında Akşehir’in de bulunduğu 778 ilçede 4 dalda takımlar oluşturuldu. Basketbol, voleybol, masa tenisi ve futsal (salon futbolu) branşlarında kurulan 278’i kadın bin 710’u erkek olmak üzere toplam bin 988 takımda yaklaşık 15 bin öğretmen centilmence mücadele etti. İl ve bölge müsabakalarının tamamlanmasının ardından 64 takım finallerde mücadele etti. Ankara ve Antalya takımları arasında oynanan voleybol erkekler final maçını servis atışıyla başlatan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, maçı da tribünden izledi.
Dereceye giren takımlara, dün yapılan törenle kupaları verildi. Kupa Törenine; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve spor federasyonlarından yetkililer de katıldı. Eğitim ve sporun birlikte hareket etme ve azimle çalışma gibi ortak prensiplerine dikkati çekmek amacıyla düzenlenen turnuvada başarılı olan öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde ikinci bir coşku yaşadılar.





Türkiye Öğretmenler Kupası’nda Şampiyon olan iller şöyle:





Masa tenisi kadınlar kategorisinde Elazığ, masa tenisi erkekler kategorisinde İstanbul, basketbol kadınlar kategorisinde Tekirdağ, basketbol erkekler kategorisinde Şanlıurfa, futsal kadınlar kategorisinde İstanbul, futsal erkekler kategorisinde Kırşehir, voleybol kadınlar kategorisinde Ankara ve voleybol erkekler kategorisinde Antalya.