Bedelli Askerlik uygulaması ülkemizde sanki ilk kez yapılıyormuş gibi bir Eğitim tartışmasıdır gidiyor. Pervasız Gazetesi olarak, 21 gün olmasına karar verilen bu eğitimle ilgili Milli Savunma Bakanlığı’na bir çağrıda bulunmak istiyoruz.

Askerliğini bedelli yapanlar bilir. Kısacık bir süre de olsa, silah altına alındıkları o dönemde;  disiplini öğrendiler, koğuş nöbeti tuttular, patates soydular, Atatürk ilke ve inkilapları dersi aldılar, spor yaptılar. Sonunda da, bir savaş çıkması durumunda, kadınlardan hemen önce askere alınmak üzere terhis edildiler.



Artık yemekler alay mutfaklarında pişmiyor, yani bu defa patates soyamayacaklar ama bu kadar insanın, hayatlarının geri kalan kısmında,  yakınlarına ve topluma büyük fayda sağlayabilecekleri bir eğitimden geçmeleri bize göre mümkün.  Milli Savunma Bakanlığı’na çağrıda bulunmak istiyoruz; bedelli askerlik eğitimi kapsamında İlk Yardım Eğitimi verilsin.  Askerliğini bedelli yapacak olanlar, Bir Defada İlk Yardım Eğitimi Alan En Kalabalık Grup unvanını alarak terhis olsunlar.  Profesyonel askerlik eğitimi almış, savaşa hazır bir ordu gibi, onlar da, barışta kutsal bir görevi üstlenmiş olurlar ve yaşamları boyunca kim bilir kaç can kurtarırlar.



‘’28 gün değil, 21 gün de olsa bunun ciddi bir maliyeti var, sadece bedeli ödeyerek askerlik görevini yerine getirmeleri daha doğru olurdu’’ diye düşünenlerin de bu çağrıyı destekleyeceğini düşünüyoruz.