Brezilya’nın Caxias do Sul kentinde düzenlenen 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’nda; serbest stil 70 kiloda güreşen ve finalde rakibi Sabyrzhan Rsaly’i teknik üstünlükle yenen Onur Arı ile yine serbest stil 74 kiloda mindere çıkan ve finalde rakibi Gassyr Turgynbay’ı 9-7 yenen Oğuz Dönder, altın madalyaya ulaştılar.

Voleybolda ise İtalya İşitme Engelliler Kadın Voleybol Milli Takımı’nı mağlup etmeyi başaran Türkiye İşitme Engelliler Kadın Voleybol Milli Takımı’mız ve Ukrayna İşitme Engelliler Erkek Voleybol Milli Takımı’nı yenen Türkiye İşitme Engelliler Erkek Voleybol Milli Takımımız, şampiyon olarak ülkemize büyük gurur yaşattılar.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden yayımladığı kutlama mesajlarında başarılı sporcularımızı tebrik ederken, emeği geçenlere de teşekkür etti.

Kick Boks’ta Dünya Şampiyonu oldu

Meram Belediyesporlu kick boks sporcusu Emircan Abdullah Beserek, Kick Boks Dünya Kupası’nda rakiplerini tek tek eleyerek Dünya şampiyonu oldu.

Türkiye Kick Boks Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası heyecanı İstanbul’da yaşandı. Organizasyona 52 ülkeden 3 bin 100’ün üzerinde sporcu katılırken ülkemizi de 81 ilden bin 700 sporcu temsil etti.

Organizasyonda mücadele eden Meram Belediyesporlu genç kick boks sporcusu Emircan Abdullah Beserek, tüm maçlardan galip ayrılarak finalde Tacikistan’dan Ehromzoda Erkinjon ile zorlu bir mücadeleye çıktı. Bu maçta da galip gelmeyi başaran sporcumuz, Dünya Şampiyonu oldu.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yayımladığı kutlama mesajında; “Sporcularımız ardı sıra aldıkları başarılarla gurur kaynağımız olmaya devam ediyor. Emircan Abdullah Beserek kardeşimizi, hocalarını ve onu spora yönlendiren ailesini tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.