TFF BAL Ligi temsilcimiz Akşehirspor, kendi evinde ağırladığı Karaman Belediyespor’u 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek, 18 maçtır sürdürdüğü kendi sahasında yenilmezlik unvanını da 19.maça taşımış oldu.





Karşılaşma öncesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törenle; Akşehirspor’da Kulüp Başkanlığı yapmış olan Ayhan Tülek ve Ender Kalkan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu ve ilçemizde yapılan etkinliklerde sunuculuk görevini üstlenen “Akşehir’in Sesi” İbrahim Han’a çiçek takdim edildi.





Takımımız sahaya; Sofu Baykal, Sedat Aslan, Mert Güngör, Ömür Ağgün, Mert Yıldız, Rıdvan Yanık, Mert Filiz, Fırat Salur, Yekta Berk Kahraman, Abdullah Özpınar ve Ali Güzel ilk on biriyle ve taşıdıkları Öğretmenler Günü pankartıyla çıktı.





Maça oldukça hızlı başlayan Akşehirspor’da 11.dakikkada Yekta’nın ceza sahası dışından attığı şut ve 16.dakikada Ali Güzel’in ceza sahası içinden çektiği şut, kale direğini yalayarak auta çıktı. 22.dakikada Ali Güzel’in topuk pasında topla buluşan Mert Filiz, takımımızı 1-0 öne geçirdi. 43.dakikada, Karaman Belediyesporlu futbolcunun ceza sahası dışından attığı şutu, kaleci Sofu Baykal çıkardı. İlk yatı bu skorla sona erdi.





Maçın ikinci yarısına ataklarla başlayan rakip takımın 54.dakikada ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta top direğe çarparak auta gitti. 64.dakikada sol kanattan atak geliştiren Mert Filiz’in ceza sahasına ortaladığı topla buluşan Ali Güzel, takımımızı 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Ali Güzel’in asiste ettiği ikinci topu da Fırat Salur’un gole çevirdiği dakika 72’de skor 3-0 oldu. 83.dakikada yine Ali Güzel’in pasını Yekta’nın gole çevirmesiyle maç 4-0 galibiyetimizle sona erdi.





Ali Güzel’in 3 asist 1 golle oynadığı maçta alınan galibiyet, Akşehirspor tarafından öğretmenlerimize armağan edildi.