Akşehir Belediye Kültürspor ismini değiştirerek ‘Akşehirspor’ oldu


Akşehir Belediye Kültürspor Başkanı Ercan Türüdü, çalışma arkadaşları ve sporsevenlerin özel gayretleriyle kulübün ismi Akşehirspor olarak değiştirildi. Konu ile ilgili çalışmaları tamamlayan Kulüp Başkanı Ercan Türüdü konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.


Kulüp Başkanı Ercan Türüdü yaptığı açıklamada "3 yılda 2 amatörden Bal ligine yükselen Atletizmde defalarca Türkiye 1inciliği alan, Halk oyunlarında Türkiye 2incisi olan , Yürüyüş dalında Balkan şampiyonasına katılan, Boks, Badminton, Satranç, Futbol, Basketbol, Voleybol, Atletizm, Halk oyunları, futnet gibi spor dallarında defalarca başarılar sonuç alan Akşehir Belediye Kültürspor ismini değiştirerek Akşehirspor oldu. Biz yönetim, antrenörler ve sporcular olarak Akşehir tarihinde hiç bir spor kulübünün yapamadığı işleri yaptık. Sıra artık bundan sonraki, gelecek yönetimler antrenörler ve sporcularda  ismiyle rengiyle başarısıyla Akşehirspor'u yeniden canlandırdık. Allaha şükür bu da bize nasip oldu. Takımımızı kuran onursal başkanımız Konya Milletvekili M. Baloğlu, kurucu başkanımız Mustafa Şenkon'a, ilk başkanımız Akşehir Belediye Başkanı Abdulkadir Oğul'a, maddi manevi destek veren tüm sponsorlarımızı, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri'mize, yönetimde olmayıp dışarıda destek veren tüm Akşehirli kardeşlerimize tüm branş antrenörlerimize, sporcu ve ailelerine ve destek vermeye devam eden Akşehir Belediye Başkanımız Salih Akkaya'ya binlerce yönetim kurulum adına kardeş kulüp Seyranspor, Ortaköy kulübüne teşekkür ederim.


İsmini Akşehirspor yapmaktaki amacımız; takımı sadece belediye ile anılan değil tüm Akşehir halkını sporun içine çekmektir. Gördük ki bunda da başarılı olduk. Gerekli evrakları hazırlayıp 1 gün içerisinde Celal Kocabaş ile hem Konya'ya hem de Ankara' ya onaylatıp bu işi bitirdik. Kulübümüzü en kısa zamanda olağanüstü kongre kararı alarak bayram sonrası Ağustos ayı başı yeni yönetime teslim edeceğiz. Ender Kalkan ve yeni ekibine gönülden başarılar dilerim. Artık zaman birlik zamanı tek başımıza buralara getirdiğimiz takımımızın tek başına gitme şansı artık yok. Bunun için şimdi, tek yürek tek bilek zamanı. Bundan sonra sen ben siz biz yok sadece Akşehirsporumuz var. Son sözlerimi şu cümleyle bitirip, yeni yönetim ve Başkanı Ender Kalkan'a tam destek olmalıyız. Ben ve yönetimimin akıttığı ter ve harcadığı emek  Akşehirspora ve Akşehir halkına helal olsun. Eğer kulübü bilerek ve kasten maddi manevi zarara uğratmışsak kuruşunu bile boşa götürmüşsek kimse bize hakkını helal etmesin. Bu kulübü bize emanet eden vekilimiz Mustafa Baloğlu'na  teşekkür ederken bizde kulübümüzü Belediye Başkanımız Salih Akkaya, Yeni kulüp başkanı Ender Kalkan'a Taraftarlar derneğine ve en önemlisi tüm Akşehir'e emanet ediyoruz.


 Bu konuda ve her konuda bizlerin sağ kolu gibi duran ve bize her zaman destek ve güç veren Pervasız Gazetesine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.