Futbolcusuyla, antrenörüyle, yöneticisiyle, aşçısıyla, malzemecisiyle ve hepsinden önemlisi TARAFTARI ile; işte Akşehirspor’un Genel İstatistikleri:





9 maçını 2,5 gol üstü ortalaması ile tamamlayan Akşehirspor, 5 maçını da 2,5 gol altı ortalamasıyla bitirdi. Akşehirspor oynadığı 14 maçın 13’ünde gol atarken yalnızca 1 maçı golsüz tamamladı.





Türkiye BAL Ligi 6. Grupta mücadele eden kırmızı-beyazlıların yıllar sonra şampiyonluğa oynaması, taraftarları olduğu kadar Akşehir Halkını da memnun etmiş görünüyor.





Geçtiğimiz yıllarda sürekli küme düşme potasında kalan ve yürekleri ağza getiren Akşehirspor’un bu değişiminin arkasında Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Akşehirspor Yönetim Kurulu bulunuyor. Öncelikle teknik direktörde ısrar edilmesi, transferlerde onayının alınması ve takım ruhunun oluşturulması en büyük etken olarak karşımıza çıkıyor.





Başarıya giden yolda her zaman arslan payı TARAFTARLARA aittir ancak maçlardan sonra istenmeyen olayların çıkmasına da engel olmak gerekiyor. Alınacak her türlü saha kapatma cezaları takımımızı şampiyonluktan edebilir. Futbolcularımızın her ne nedenle olursa olsun saha içi ve dışı olaylara kati surette karışmaması en büyük temennimizdir.





14 maç sonrasında BAL Ligi 6. Grupta en çok gol atan takım Akşehirspor. Rakip kalelere 30 gol atan kırmızı-beyazlılar, kendi kalelerinde ise 12 gol gördüler. Takımımızın attığı gol ve oynadığı maç oranı yüzde 2,14. Genel averajı da +18 olan Akşehirspor’un 34 puanla zirveyi paylaştığı Kırıkkale Büyük Anadoluspor’la arasındaki gol farkı sadece 6. Grupta namağlup tek takım, averajla lider Kırıkkale Büyük Anadoluspor ancak onların da 4 maç beraberliği bulunuyor.





9 maçını 2,5 gol üstü ortalaması ile tamamlayan Akşehirpor, 5 maçını da 2,5 gol altı ortalamasıyla bitirdi. Akşehirspor oynadığı 14 maçın 13’ünde gol atarken yalnızca 1 maçı golsüz tamamladı.





Kendi sahasında 7 maç kazanan Akşehirspor, deplasmanda da 4 maçı kazandı. 1 maçı berabere bitiren kırmızı-beyazlılar 2 maçtan sahadan mağlubiyetle ayrıldı.





Akşehirspor Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde grubunda 12 puanla 8. Sırada yer alan Sarayönüspor’la mücadele edecek.