Akşehirspor tesislerinde yapılan basın açıklamasına Kulüp Başkanı Mustafa Kanyılmaz, Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleriyle futbolcular katıldı. Akşehir Spor Kulüp Başkanı Mustafa Kanyılmaz; “Gördüğümüz lüzum üzerine, spor kamuoyu ve Akşehir halkına bu açıklamayı yapıyoruz” diyerek başladığı açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“7 Şubat 2022 Pazartesi günü itibariyle İhsan Dikici hoca ve futbolcu Mehmet Fırat Demir ile Akşehir Spor Kulübümüzün yolları ayrılmıştır. Bu ayrılık bir fikir ayrılığı değildir. Sportif ve tamamıyla etik kurallara uymayan tutum ve davranışlarından kaynaklıdır.

Akşehir Spor Kulübü bundan sonra yoluna, 2. ve 3. Ligde çok başarılı sonuçlar almış olan yeni hocası Mehmet Erol hocamızla devam edecektir. Buradan bütün halkımıza duyurulur. İnşallah başarılı bir sezon geçireceğiz.

Akşehirspor formasını giyip, Akşehirspor çatısı altında barınıp, bu memleketin ekmeğini yiyip, suyunu havasını koklayıp, şehrimizi içerde ve dışarda temsil eden futbolcu kardeşlerimizin, kulüp çalışanlarımızın, bu amaçla döktükleri alın terinin her damlası ne kadar kıymetli ise bu kulüp için harcanan her bir kuruş ta o kadar kıymetli ve kutsaldır. Bunun farkında olmayan kişilerin bu çatı altında yeri yoktur ve buna kimsenin müsaadesi de olmayacaktır.”

52 yaşındaki tecrübeli teknik direktör Mehmet Erol; önceki sezonlarda 3. Lig takımlarından Kozanspor’u ve 2020-2021 sezonunda da yine 3. Ligde mücadele eden Karaman Belediyespor’u çalıştırmıştı. Erol, 2021-2022 sezonunda ise 2. Lig takımı Pazarspor’un başındaydı.