Akşehirspor yeni Yönetim Kurulu, kulübün sosyal tesislerinde yapılan toplantıyla basına tanıtıldı. Kulüp Başkanı Ünal Çelik, gazetemize şu açıklamalarda bulundu:

“Yeni sezon Akşehirspor’a ve Akşehir’imize hayırlı uğurlu olsun. Tüm kulüplerimize başarılar ve sporculara da sakatlıklardan uzak bir sezon diliyorum.

Biz de pandemiden dolayı doğal olarak yıprandık. Yeni Yönetim Kurulu üyelerimizle daha güçlü, daha dinamik bir şekilde önümüzdeki maçlarımıza bakacağız. Sağolsun iş adamlarımız ve Belediye Meclis üyelerimiz bizleri kırmadılar, katkı sağlamak adına yönetimimize katıldılar ve bizlere güç verdiler. Yeni yönetimimiz ve yeni hocamızla beraber oluşturduğumuz transfer komitesi ile artık transferlerimize bakacağız. Akşehirspor’umuzun ana sponsoru ve her zaman bize maddi ve manevi desteği sağlayan Akşehir Belediye Başkanımız Salih Akkaya’ya, verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Ankara’da da bir abimiz var, milletvekilimiz Orhan Erdem. Takıldığımız yerde destek veriyor ve bu sezon da destek vereceğine inanıyoruz. Akşehirspor her şeyin en iyisini hak ediyor, inşallah hak ettiği yerde de olur.”

Akşehirspor Teknik Direktörü Hasan Kurtuluş Vurgun da gazetemize yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“En yakın zamanda transferlerimizi bitirip Pazartesi veya en geç Salı günü top başı yaparak sezona hazırlanmayı düşünüyoruz. İnşallah bu sezon Akşehir’e yakışan, koşan, mücadele eden, sahaya yüreğini koyan bir takım oluşturma niyetimiz var. Hayatta inananların asla kaybetmediği, her şeyin para olmadığı bir oyun olan futbolda; spor ve iş ahlakının olduğu oyuncuları bir araya getirip, aidiyet duygusu olan düzgün bir takım kurup inşallah ligde başarılı olacağız.

Akşehirspor’a gönül veren herkesin desteklerini bekliyoruz. İyi günde kötü günde hep yanımızda olsunlar. Akşehirspor’u layık olduğu yere çıkaracağız. Bunun için bütün çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah lig sonunda gülen taraf biz oluruz.”

Akşehirspor’da yeni yönetim, şu isimlerden oluştu:

Başkan Ünal Çelik, Murat Erdem, Türkcan Bal, Mustafa Kanyılmaz, Hasan Hüseyin Sarı, Hakan Yakut, Çakır Buğra, Mustafa Soylu, Fatih Yıldırımer, Zafer Dilber, Özgür Koçak.

Teknik Direktör Hasan Kurtuluş Vurgun kimdir?

19 Mayıs 1980 İstanbul doğumlu olan Hasan Kurtuluş Vurgun; TFF C ve UEFA B Antrenörlük Lisanslarını tamamlamış bir teknik direktördür.

Oyunculuk kariyerine 1989 yılında Karagümrükspor’un altyapısında başlamış ve 7 yıl boyunca bu takımda futbol oynamıştır. Daha sonra Teraziderespor ve Bayrampaşaspor’da oynayan ve futbol hayatına, son takımı olan Altıntepsispor’da son veren Vurgun, 2 kez Amatör Milli Takım’a seçilmiştir.

Antrenörlük Kariyeri

Hasan Kurtuluş Vurgun’un antrenörlük kariyerinde; yurt dışında, özellikle Sırbistan’da aldığı eğitimler önemli bir yer tutmaktadır.

Belgrad Üniversitesi Strateji Taktik Uzmanlığı eğitimi, Sırbistan Spor Akademisi’nde Futbol Antrenman Bilimi eğitimi, Deutscher Fusball-Bund (Almanya Futbol Federasyonu) Futbol Uygulamalı Staj eğitimi, Spor Psikolojisi eğitimi, Spain RFEF (İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu) Futbol Uygulamalı eğitimini ve stajını tamamlayan Vurgun; Federizone Italiana Footbol (İtalyan Futbol Federasyonu) Uygulamalı Staj eğitimi ile çeşitli uluslararası futbol seminerlerine katılmış ve katılmaya devam etmektedir.

Akşehirspor Teknik Direktörü Hasan Kurtuluş Vurgun’un, son 6 yıl içerisinde çalıştığı kulüpler şöyle sıralanmaktadır:

Bartınspor (2014-2015 ve 2015-2016 sezonları), 2. Lig takımı Bucaspor (2016-2017 sezonu), Sultangazispor (2018-2019 ve 2019-2020 sezonları)

80’e yakın Süper Lig PTT ve 2. Lig oyuncusunun performans antrenörlüğünü yapmakta olan Vurgun, çok iyi derecede Sırpça ve başlangıç seviyesinde İngilizce bilmektedir.