Daha önce ilan edildiği tarih olan 27 Nisan 2018 Cuma günü saat 10:00’da yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle yapılamayan Akşehir Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Olağan Genel Kurul Toplantısı, 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 10:00’da Akşehir Spor Kulübü Tesisleri’nde yapıldı. Mevcut Başkan Yahya Yıldız ve ekibi yeniden iş başına getirildi.

Olağan Genel Kurul’da konuşma yapan Yıldız “ 2017-2018 futbol sezonu içerisinde Akşehir Spor Kulübü olarak Bölgesel Amatör Lig’de şehrimizi temsil eden futbol takımımız play-out maçı oynayarak ligde kalmıştır. Geçtiğimiz sezon içerisinde Akşehir Belediyesi’nden 264 bin TL’si nakdi yardım, 335 bin TL’si ayni yardım olmak üzere toplam 599 bin TL kulübümüze yardım yapılmış olup, bunun yanı sıra geçen dönemden kalan 70 bin TL’lik kulüp borcunu da belediye karşılamıştır. Bunun haricinde şahıs ve şirketlerden 268 bin TL ve taraftar kartlarından da 10 bin TL olmak üzere 278 bin TL bağış yapılmıştır.



Kulüp olarak diğer branşlarımızı da faaliyete geçirdik. Bunlardan 15 sporcuyla faaliyet gösterdiğimiz Atletizm branşında Konya il birinciliği, Aziz Başyiğit ‘in antrenörlüğünde 30 sporcu ile faaliyet gösterdiğimiz Olimpik Okçuluk takımımız Konya ili bir, iki ve üçüncülüğü, Murat Erdem ve Nigar Dural’ın antrenörlüğünde 40 sporcu ile faaliyet gösterdiğimiz Halk Oyunları branşında Minikler Bölge üçüncülüğü, Buğra Özat ve Aynur Gezici’nin antrenörlüğünde 80 sporcu ile mücadele ettiğimiz Satranç branşında Konya üçüncülüğü elde edildi. Ahmet Ayar’ın antrenörlüğünde Güreş branşında 20 sporcu ile faaliyet gösteriyor, Murat Korkmaz‘ın antrenörlüğünde Halter branşında 10 sporcu ile bu hafta sonu yarışmalara çıkıyoruz. Bunun yanı sıra Futbol branşında U13, U17 ve U19 takımlarımızla altyapı faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.  U19 takımımız grubunda şampiyonluk mücadelesine devam ediyor.



Önümüzdeki sezonlar için faaliyet gösteren branşlarımızda yarışma, turnuva ve liglere katılacak olup; yüzme, voleybol, engelli tenisi, tenis gibi branşları da açmayı planlamaktayız. Ayrıca gençlerimizi kötü alışkanlıklar ve ortamlardan uzak tutmak, branşlarımıza sporcular kazandırmak için Akşehir Spor Kulübü Spor Yaz Akademisi açılmış olup kayıtlarımız devam etmektedir.



Yönetime geldiğimiz günden bu güne kadar bize her alanda her zaman desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Salih Akkaya’ya, her daim yanımızda bulunan Akşehir protokolüne, değerli Akşehir Spor taraftarına ve sporsever halkımıza teşekkür ederiz.” dedi.