Covid-19 salgınının devam ettiği dikkate alınarak 4 ve daha fazla takımla temsil edilen illerin aynı gruplarda, 1, 2 ve 3'er takımla temsil edilen illerin de birbirine yakın illerle eşleştirilmesi esasına göre yapılan gruplandırma ile BAL’a katılan 266 takım; 9 ayrı bölgede, 4 takımlı 12, 5 takımlı 22 ve 6 takımlı 18 grupta olmak üzere toplam 52 grupta müsabakalarını oynayacak.

4 takımlı gruplarda maçlar üç devreli lig usulüne göre, 5 ve 6 takımlı gruplarda ise çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Her grubun birincisi olan takım bölge birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazanırken, grupta en altta yer alan takım kendi ilinin yerel ligine dönüş yapacak.

Bölge birinciliğine katılma hakkı kazanan 52 takım, 5 takımlı 2 ve 6 takımlı 7 grup olmak üzere toplam 9 tarafsız grup merkezinde bölge birinciliği müsabakalarını oynayacaklar. 9 bölge birincisi TFF 3. Lig'e çıkma hakkı kazanacak.

2020-2021 Sezonunda Bölgesel Amatör Lig’e 7 ve daha fazla takımla katılan illerin hangi grupta yer alacaklarının kuraları ve tüm grupların fikstür çekimi, 26 Mart 2021 Cuma günü saat 15:00’da İstanbul’da TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde, kulüp temsilcilerinin katılımı olmadan yapılacak olup, TFF’nin youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

TFF’den yapılan açıklamaya göre, 5. Bölge’de Konya grubunda yer alan AKŞEHİRSPOR; SARAYÖNÜ BELEDİYE SPOR, KONYA EREĞLİ SPOR, GÖLYAZI BLD. SPOR ve ÇATALHÜYÜK ÇUMRA BLD. SPOR takımlarıyla mücadele edecek.

5. BÖLGE ANKARA GRUBUNDA YER ALAN 6 TAKIM:

ÇUBUKSPOR FUTBOL A.Ş

KEÇİÖREN BELEDİYESİ BAĞLUM SPOR

HAYMANA BLD. SPOR

ANKARA TKİ SPOR

SİNCAN BLD. SPOR

ANKARA DSİ SPOR

5. BÖLGE KONYA GRUBUNDA YER ALAN 5 TAKIM:

AKŞEHİR SPOR

SARAYÖNÜ BELEDİYE SPOR

KONYA EREĞLİ SPOR

GÖLYAZI BLD. SPOR

ÇATALHÜYÜK ÇUMRA BLD. SPOR

5. BÖLGE DÜZCE (3) ve ZONGULDAK (3) GRUBUNDA YER ALAN 6 TAKIM:

BEYKÖY BELEDİYE SPOR

ÇİLİMLİ BLD. SPOR

AKÇAKOCA SPOR

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE SPOR

DEVREK BELEDİYE SPOR

KİLİMLİ BLD. SPOR

5. BÖLGE KIRIKKALE (1), KIRŞEHİR (2) ve YOZGAT (2) GRUBUNDA YER ALAN 5 TAKIM:

KIRIKKALE YAHŞİHAN SPOR

MUCUR YABANLI SPOR

YEŞİL KAMANSPOR

SORGUN BELEDİYE SPOR

ÇAYIRALAN ESNAF SPOR

5. BÖLGE AKSARAY (2), KARAMAN (1) ve NEVŞEHİR (2) GRUBUNDA YER ALAN 5 TAKIM:

ELİT NATUREL EŞMEKEYA SULTANHANI SPOR

ESKİL BELEDİYE SPOR

SU DURAĞI GENÇLER BLD. SPOR

SU VERMEZ KAPADOKYA SPOR

ÜRGÜP SPOR