Sporun hemen her dalında ilginin yoğun olduğu Akşehir’de Kulüpler bünyesinde mücadele eden sporcularımızın yanı sıra, özellikle takım sporlarında okullarda aktif spor yapan öğrencilerimizin sayısı ve elde ettikleri dereceler, Akşehir’in yüzünü güldürüyor.





Akşehir’de gençlerimizin spora olan ilgisi ve yetenekleri; bireysel ve takım halinde mücadele etmenin getirdiği özgüvenin yanında gençlerin zararlı alışkanlıklara eğilimini azaltan önemli bir unsur olarak da gurur kaynağı oluyor.





Okullarımızdaki sportif faaliyetler İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilirken, Kulüplerde koordinasyon İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından sağlanıyor.





Akşehir Spor, Selçuklu Spor Kulübü, Nasreddin Hoca Atlı Okçuluk, Umut, Akademik, Akşehir Gençlik, Ak Nasreddin Boks, Akşehir Sportif Havacılık Kulübü, Gençlik Merkezi Spor Kulübü ve Atatürk Ortaokulu Spor Kulübü gibi birçok kulübümüz; halter, taekwondo, okçuluk, dağcılık, yamaç paraşütü, boks ve daha birçok spor dalında lisanslı sporcu yetiştirmekle kalmıyor, XC-OPEN örneğinde olduğu gibi başarılı organizasyonlara da imza atıyorlar.





Güreşten halk oyunlarına, masa tenisinden badminton ve satranca kadar bireysel spor dallarının hemen hepsinde faaliyet gösteren okullarımız ise, takım sporlarından hentbol, basketbol, voleybol, futbol ve futsal’da aldıkları bölge birincilikleri ve il birincilikleriyle alkışı hak ediyorlar. Okullarımızda 4’ü hentbol, 15’i basketbol, 23’ü voleybol, 16’sı futbol ve 27’si futsal olmak üzere 5 dalda toplam 85 takım mücadele ediyor.





38 idareci ve 52 çalıştırıcının gözetiminde toplam bin 112 lisanslı sporcumuz, okul yarışmaları dışındaki turnuvalara kulüpler bünyesinde de katılarak Akşehir’i başarıyla temsil ediyorlar.





İçerisinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılında okul takımlarımız arasında gerçekleştirilen karşılaşma sayısı 128. Akşehir’de dereceye giren takımlar bölgede de aynı başarıyı gösterdiklerinde il bazında Akşehir’i, il birincisi olmaları durumunda da ülke çapında Konya’yı temsil ediyorlar.





Okul takımlarımızın bölge birincilikleri şöyle:





  • Hentbolda Genç Erkeklerde T.Erol Cumbul MTAL,
  • Yıldız Erkeklerde Atatürk Ortaokulu,
  • Basketbolda Genç Erkeklerde Akşehir Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesi, Yıldız Erkek, Yıldız Kız ve Küçük Kızlarda Bahçelievler Ortaokulu,
  • Voleybolda Genç Erkeklerde Akşehir Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesi, Genç Kızlar A Grubunda T.Erol Cumbul MTAL, Yıldız Kız ve Küçük Kızlarda Atatürk Ortaokulu,
  • Futsalda Genç Erkeklerde Tarık Buğra SBL, Yıldız Erkekler ve Küçük Erkeklerde Bahçelievler Ortaokulu, Yıldız Kızlarda Atatürk Ortaokulu ve Genç Kızlarda Seyyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesi.
  • Futbolda Genç Erkeklerde Selçuklu Anadolu Lisesi bölge ikinciliği ve Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi bölge üçüncülüğü ile yetinirken, 24 Ağustos Ortaokulu da Küçük Erkeklerde bölge üçüncüsü olarak yerini alıyor.




Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu, Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu, Akşehir Şehit Muhammet Fatih Safitürk Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 75.Yıl Öğretmen Emel Türkoğlu Ortaokulu da 5 dalda bölge sıralamalarında ikincilik ve üçüncülüklere sahip.





İl bazında sonuçlanan turnuvalarda dereceye giren okullarımız ise şöyle sıralanıyor:





  • Atatürk Ortaokulu: Yıldız Erkek Hentbol Konya Birincisi, Yıldız Kız Voleybol Konya Birincisi,
  • Akşehir Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesi: Genç Kız Basketbol Konya İkincisi,
  • Tornacı Erol Cumbul MTAL: Genç Erkek Hentbol Konya İkincisi, Genç Kız Voleybol Konya Üçüncüsü,
  • Seyyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesi: Genç Kız Futsal Konya Üçüncüsü.




Gençlerimizin spora yönlendirilmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederken, olabildiğince fazla spor dalında ve atıl tüm tesisler devreye sokularak çıtanın sürekli yukarıda tutulması gerektiğini hatırlatıyor, sporcularımızı alkışlıyoruz.