23-24 Nisan 2022 tarihlerinde Akşehir Gençlik Merkezi’nde düzenlenen turnuvaya, Akşehir’in yanı sıra çevre ilçelerden de yoğun ilgi gösteren sporcular; 8 yaş ve altı, 12 yaş ve altı, 16 yaş ve altı olmak üzere 3 kategoride kıyasıya mücadele ettiler. 7 hakemin görev aldığı ve karşılaşmaların 35’+30’’ eklemeli tempoda 6 tur olarak oynandığı turnuvanın açılış hamlesini, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptı.

Satrancın önemli bir spor olduğuna dikkat çeken Başkan Akkaya; hem zeka gelişimine katkı sağladığını hem de süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olduğunu vurguladı. Akşehir Gençlik ve Spor Müdürü Eyüp Yılmaz da “İlçemizde gerçekleşen en büyük satranç turnuvası organizasyonu yapıldı. Katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Salih Akkaya’ya, başta Akşehir İlçe Temsilcimiz Aynur Gezici olmak üzere organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere, görev alan hakemlerimize ve tüm velilerimize teşekkür ederim” dedi.

Kızlarda dereceye giren sporcular:

8 yaş ve altı: Begüm Su Tulukçu, Nisa Okutan, Zeynep Simay Yardım, Aysima Akbulut.

12 yaş ve altı: Belinay Kunduracı, Ayşe Gülsüm Kapçı, Sevgi Buğlem Kalaycı, Yağmur Öğüt.

16 yaş ve altı: Azra Ceren Bozgöz

Erkeklerde dereceye giren sporcular:

8 yaş ve altı: Âlim Dündar, Mehmet Şatır, Çağatay Penirci, Ahmet Talha Özdemir.

12 yaş ve altı: Kamil Eren Ünüvar, Ahmet Berk Yayla, Kerem Koç, Numan Hüner.

16 yaş ve altı: Mert Utku Gezici, Mehmethan Sayın, Utku Çetin, Abdullah Gül.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz, satranç tutkunlarının satranç duyurularını; Akşehir Satranç İlçe Temsilciliği’nin resmi instagram hesabı @akşehirsatranç ve TSF Akşehir Satranç İlçe Temsilciliği’nin Facebook hesabından takip edebileceklerini söyledi.