Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’in aquapark, kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksine sahip, şehir olarak doğan ve şehir olarak yaşayan bir kent olduğunu söyledi.



Bir yerleşim yerinin şehir olması için o yerleşim yerinde sosyal hayatın olması gerektiğini belirten Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul “Şehir olarak doğan ve şehir olarak yaşayan Akşehir sosyal hayata katkı sağlayan mekanlara kavuşmaktadır. Kültür merkezleri, kafeteryalar, restoranlar, spor tesisleri, fakülteler, parklar, oyun alanları, Gençlik merkezi gibi mekanlara kavuştuk. 2013 yılında hizmete giren Akşehir Belediyesi’ne ait Aquapark, Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi bölgenin en önemli sosyal mekanı oldu. Bine’ yakın üyesi ile bu mekan Akşehir ve bölgemize hizmet veriyor” dedi.

         Bu tesis sayesinde artık Akşehir’de yüzme bilmeyen çocuğun kalmayacağını söyleyen Başkan Oğul “Bu tesis sayesinde bölge halkı spor yapma alışkanlığı da kazanacak. Akşehir’deki boş vakitler daha iyi değerlenmeye başladı. Şehrimizden Afyonkarahisar’a bu tür tesisler için gidenlerin sayısı azaldı. Çevre ilçelerden gelen insanlarda hem bu tesise hem de Akşehir’e para bırakıyorlar. Bu tesiste 20-30 kişi çalışarak istihdama da katkı sağlanıyor. Her açılan yeni tesisin Akşehir’deki ticareti geliştirdiğini unutmayalım. Bu tesisi de bölge ilçelerine hitap eden bir tesis yapmalıyız” diye konuştu.

         Aquapark, Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksinin tam kapasite ile çalıştığında 100 kişiye iş imkanı sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul “Akşehir Belediyesi bu tesisi kendi imkanları ile yapmış ve bölge halkımızın hizmetine sunmuştur” dedi.