Okul idaresi tarafından öğrenci velilerine yönelik olarak okulun sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda; turnuvaya katılacak öğrenciler için satranç sporcu lisansı çıkartılmasına ilişkin detaylar aktarılırken, takımlara giren oyuncuların madalya ile ödüllendirileceği bilgisi de yer aldı.

Yapılan bilgilendirmeye göre; sadece Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin katılabileceği Satranç Turnuvası, 5-6 Mart 2022 tarihlerinde saat 10:00 itibariyle okulun çok amaçlı salonunda, Çocuk Kulübü satranç kursu öğretmeni Buğra Özat gözetiminde gerçekleştirilecek. Turnuvada en yüksek puan alan (6+6) öğrenciler ile Minikler A ve Minikler B olmak üzere 2 satranç takımı oluşturulacak ve önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan Satranç Federasyonu Konya İl Temsilciliği Okul Sporları Turnuvası’na katılım olanağı sağlanacak.

Online başvuru formu üzerinden 4 Mart 2022 Cuma günü saat 19:00’a kadar başvuruda bulunan öğrencilere, Türkiye Satranç Federasyonu’ndan satranç sporcu lisansı çıkarılması işlemi; veli izin formu ve sağlık beyanının sisteme yüklenmesi sonrasında Federasyonun onayı ile gerçekleştirilecek. Öğrenciler bu lisans ile ilçede ve şehir dışında yapılacak olan tüm satranç turnuvalarına katılabilecekler.