Akşehir Spor Kulübü Başkanı Yahya Yıldız, iptal edilen Bağlum maçıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.





Geçtiğimiz Pazar günü oynanması gereken ancak emniyet tedbirlerinin yetersi olduğu gerekçesiyle iptal edilen maçla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:





‘’Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 6. Grup temsilcimiz Akşehir Spor Kulübü olarak 03.03.2019 tarihinde Bağlum Stadında oynanacak olan Keçiören Belediyesi Bağlum Spor - Akşehir Spor müsabakası yeterli emniyet görevlilerin olmaması nedeniyle tatil edilmiştir.





Müsabaka için saat: 13.00’de yapılan eşgüdüm toplantısında müsabakada görevlendirilen 9 emniyet görevlisinin olduğu belirtilmiştir. Müsabakanın hakeminin bu sayının yetersiz olduğunu ve müsabaka için görevlendirilen 25 emniyet mensubu olmadan müsabakayı başlatamayacağını belirtmesi üzerine görevli komiser bu sayının maç başlayana kadar tamamlanacağını belirtmiştir.





Müsabaka saati olan 14.00’ de takımlar sahada yerlerini almalarına rağmen müsabaka hakemleri güvenlik görevlilerinin sayısının yetersiz olması nedeniyle sahaya çıkmamışlardır. Müsabaka için görevlendirilen komiserle görüşmelerimizde; Ankaragücü Spor Kulübünün trafik kazasında vefat eden taraftarının cenaze töreninin olduğunu, açılışların olduğunu söyleyerek emniyet görevlilerinin yeterli sayıda gelemeyeceğini ancak sayıyı tamamlamak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtmiştir.





Müsabaka başlama saatinden 15 dakika geçmesine rağmen hiçbir emniyet görevlisi gelmemiştir. Hakem ve gözlemci ile yaptığımız görüşmede ise hakem; “Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi iyi biliyorum. 6. Grupta şampiyonluk için ortada olan çekişmeyi diğer gruplar gibi gözlemliyorum, bu maçın önem derecesini çok iyi biliyorum. Her iki takım ve şampiyonluk için mücadele eden diğer kulüplerin taraftarlarının da bu müsabakaya ilgi göstereceğini tahmin ettim ve tribünlerde görüldüğü gibi sadece iki takım taraftarı olmadığını, özellikle Kırıkkale’den taraftarların geldiğini gördüm. Müsabakayı izlemeye gelen yaklaşık 800 kişilik bir taraftar olduğu görülüyor. Bunların üzerine müsabakayı gelen 9 emniyet görevlisi ile oynatmam mümkün değil.” dedi.





2018-2019 Sezonu Spor Toto Bölgesel Amatör Lig Müsabakaları Statüsü Tribün Düzenlenmesi Ve Organizasyon başlıklı 10. Maddesinin 13. Fıkrasında; “Ev sahibi kulüpler, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında saha çevresinde ve sahanın içinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyon içerisinde hareket ederek emniyet ve güvenliğin sağlanması için gerekli her türlü önlemi almak zorundadırlar.” denilmektedir. Rakip takım yöneticileri ise “Biz müsabakayı emniyete bildirdik ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ettik” dediler. Bunun haricinde müsabaka öncesi ve müsabaka erteleme saatine kadar hiçbir girişimleri olmamıştır.





Müsabakanın başlama saatinden 30 dakika geçmesine rağmen herhangi bir takviye emniyet görevlisi gelmemesi nedeniyle müsabaka gözlemcisi ve hakem ile tekrar görüşüldü. Müsabaka hakemi“Müsabakanın bu şekilde oynanamayacağını, müsabakayı tatil ettiğini” belirtti.





Müsabakanın ertelendiği duyurusundan 2 dakika sonra 30 kadar emniyet görevlisinin geldiği belirtildi.





Akşehir Spor Kulübü olarak müsabaka başlamadan yapılanlar ve erteleme duyurusuna kadar yapılanların tamamen planlı olduğu düşüncesindeyiz.





Müsabakanın ertelenmesinin 30 dakika sürmesi bu süre içerisinde emniyet görevlilerinin hala destek geleceğini bildirmesi ve sahada müsabaka için bekleyen futbolcularımıza yapılan küfürlü psikolojik baskı manidardır. Madem emniyet görevlileri makul süre içerisinde gelmeyecekti bunu daha önce bildirselerdi ve futbolcularımız bu kötü ortama maruz kalmasalardı.





Hakem görevli 9 emniyet görevlisi ile müsabakayı başlatmış olsa idi müsabaka içerisinde veya sonunda taraftarlar kulübümüz taraftarına saldırıda bulunacak hatta taraftarlar futbolcularımıza saldıracaklardı. Böylelikle hem futbolcularımızın psikolojisi bozulacak hem de ceza alma durumuna gidilecekti.





Müsabakanın ileri bir tarihe ertelenmesi ile takımımızın yapmış olduğu yol ve konaklama masrafımız heba edilmiştir. Kulüp yönetimi, teknik ekibi ve futbolcularımızın yaşamış olduğu psikolojik durum bunun cabasıdır. Müsabaka için geliş-gidiş 600 km. yol yapan vefakar taraftarımıza yapılan büyük bir haksızlıktır.





Hepsini genel anlamda düşünecek olursak şampiyonluğa giden kulübümüze yapılabilecek saha dışı her türlü zorluğun yapıldığı ortadadır.





Müsabakanın 20 Mart 2019 tarihinde aynı saat ve statta oynanacağı 05 Mart 2019 tarihinde TFF Amatör İşler Müdürlüğü tarafından kulübümüze bildirilmiştir. Tüm bunlara rağmen müsabaka hangi şartlarda olursa olsun biz gereğini yapıp şampiyonluk yolunda bu müsabakadan da 3 puanla ayrılacağız.’’





Açıklamanın ekinde, Bağlumspor Kulüp Başkanının sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama da YORUMSUZ ibaresi ile yer aldı: