Akşehir Devlet Hastanesi arkasındaki atlı okçuluk yarış pistinde gerçekleştirilen yarışma öncesinde açılış konuşmasını yapan Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk As Başkanı Fatih Işık; yarışmaların kazasız belasız güzel bir şekilde gerçekleşmesini dileyerek yarışmaya verdiği destekten dolayı Akşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da yaptığı konuşmada; “Atlı okçulukta, kabiliyet ve beceri dışında cesaret, güç ve atılganlık var. Türkiye’de en fazla atlı okçuluk sporcusu olan Balıkesir ve Ankara’da 32’şer sporcu bulunuyormuş. Akşehir’imizde de bu sporla uğraşan 16 sporcumuz var. Hiçbir ilçede ve çoğu ilde bu kadar sporcu sayısı yok. Bu anlamda Akşehir’imizde bu spor dalının her geçen gün daha da güçlendiğini görüyoruz. Bu spor, ecdadımızın bizlere bıraktığı bir yadigar ve miras. Biz bu geleneği yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak durumundayız. Şehrimize yarışmak üzere gelen tüm sporcularımıza hoş geldiniz diyor, atlarına ve kendilerine derman diliyor, kazasız belasız bir yarış olmasını temenni ediyorum.” dedi.

At ve Okçuluğun Türk Kültürü’nün temeli olduğunu belirten Kaymakam İsmail Küreci; “Bu vesileyle geçtiğimiz günlerde vefat eden Cüneyt Arkın’ı da rahmetle anıyorum. Bizim öğrenciliğimiz, gençliğimiz onun bu yöndeki filmlerini seyretmekle geçti. Kültürümüzde atın ve okçuluğun çok büyük önemi var. Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Programa; İlçe Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı ile İlçe Protokolü, bazı kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, atlı okçuluk sporcuları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

17 Kulüpten 75 Sporcu yarıştı

Müsabakalara katılan, 17 kulüpten toplam 75 sporcu; Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde olmak üzere, birinci gün Türk Parkuru (Tabla Bendi), ikinci gün ise Kabak Parkurunda yarıştılar.  

Türk Parkurundaki yarışmalarda; at üzerinde hızla giderken yanlardaki hedeflere ok atan sporcular, gösterdikleri başarı ve tehlikeli hareketleri ile izleyenlere adrenalin dolu dakikalar yaşattılar. Müsabakaların ikinci gününde, Kabak Parkurunda yarışan sporcular da atlarının üstünde geleneksel kıyafetleri ile yaptıkları tehlikeli ve zor atışlarla izleyenlerin büyük beğenisini kazandılar.

Yarışmaların tamamlanmasının ardından bir konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem; “Atlı Okçuluk, ecdadımızdan yadigar geleneksel ve zor bir spor dalıdır. Ödül alan arkadaşlarımızın hepsini kutluyorum.” dedi.

Kaymakam İsmail Küreci ve Belediye Başkanı Salih Akkaya da yaptıkları konuşmalarda; müsabakaların herhangi bir kaza ve olumsuzluk yaşanmadan tamamlanmış olmasından duydukları memnuniyeti belirterek, organizasyonda emeği geçen Akşehir Nasreddin Hoca Atlı Okçuluk Kulübü Başkanı Raif Yavuz ve Akşehir Alpleri Atlı Spor Kulübü ile görev alan kurumların müdür ve ekiplerine teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından, Atlı Okçuluk Doğu Grubu 1.Tur müsabakalarının ödül törenine geçilerek, törene katılan protokol tarafından sporculara madalyaları ve kupaları takdim edildi. Müsabakalarda dereceye giren sporcular şöyle sıralanıyor:

Genel Klasman Tabla Bendi:

Minikler Kategorisi: M. Cengiz Kılıç, M. Eren Eken, Hüseyin Kenan

Yıldızlar Kategorisi: Emre Mavcıoğlu, Poyraz Bayar

Gençler Kategorisi: Şerife Nur Kazancı, Abdullah Çal, Mehmet Ege Yavuz

Yetişkinler Kategorisi: Mustafa Kazancı, Mehmet Ali Bayar, Zülküf Eren

Genel Klasman Kabak Bendi:

Minikler Kategorisi: M. Cengiz Kılıç, Mehlika Yağmur Kılıç, M. Eren Eken

Yıldızlar Kategorisi: Emre Mavcıoğlu, Poyraz Bayar

Gençler Kategorisi: Abdullah Çal, Emre Özdemir, Şerife Nur Kazancı

Yetişkinler Kategorisi: Hüseyin Azkın, Yasin Aynacı, Nazmi Uslu

Genel Klasman:

Minikler kategorisi: Muhammed Cengiz Kılıç, Muhammed Eren Eken, Mehlika Yağmur Kılıç

Yıldızlar Kategorisi: Emre Mavcıoğlu, Poyraz Bayar

Gençler Kategorisi: Abdullah Çal, Şerife Nur Kazancı, Mehmet Ege Yavuz

Yetişkinler Kategorisi: Mehmet Ali Bayar, Yasin Aynacı, Nazmi Uslu