Akşehir Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hasan Doğan, Liselere Geçiş Sınavı’nda Akşehir birincisi oldu.

2 Haziran Cumartesi günü iki oturum şeklinde yapılan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre, Okul Akşehir’ deki ilk 15 dereceye de 5 öğrenci sokmayı başardı.



Okul Aile Birliği Başkanı Umut Doğan yaptığı açıklamada; “LGS öğretim sürecinin ölçüldüğü bir sınavdı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte büyük bir sevinç yaşadık. Öğrencilerimizden Hasan Doğan Akşehir birincisi olurken, diğer öğrencilerimiz de Hasan’a yakın puanlar aldılar. Akşehir’ in ilk 15 derecesi içinde 5 öğrencimizin olması mutluluğumuzu katladı. Biz biliyoruz ki eğitim – öğretim bir süreçtir ve büyük emek ister. Sınav sonucu ise bu süreçte verilen emeklerin bir meyvesidir. Ailenin katılmadığı bir öğretimin başarısından da söz edilemez. Bizler okul, aile, öğrenci üçgenini çok iyi kurduğumuzu düşünüyoruz. Okulumuz, sosyal faaliyetleri ile de öne çıkan bir okuldur. ‘Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor’ Projesi’nde 7. ve 8. Sınıflar düzeyinde birincilik ve ikinciliği okulumuz kazandığında, sınav sonucunun ayak seslerinin geldiğini anlamıştık. Bizler öğrencilerin sportif ve sosyal duyguları tatmin edildiğinde, daha başarılı olacaklarını biliyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutlarken; okul idaresine, öğretmenlerimize ve desteklerini bizden esirgemeyen velilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.