Akşehir Belediye Kültürspor Halk Oyunları ekibi Çarşamba günü Konya’da gerçekleştirilen yarışmada muhteşem bir performans sergileyerek Konya’da rakipsiz olduğunu kanıtladı.



Konya 100. Yıl Spor Salonu’nda Çarşamba günü gerçekleştirilen yarışmada Halk Oyunları il birincileri belirlendi. Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ve Eşi Hatice Oğul’un da izlediği yarışmada Akşehir Belediye Kültürspor Halk Oyunları Ekibi Gençler kategorisinde yarıştı. Karşısında rakip olmayan Akşehir Belediye Kültürspor Halk Oyunları Ekibi yenilenen kıyafetleri, yenilenen müzik ve koreografisiyle başarılı bir performans sergiledi. Konya seyircisin ayakta alkışladığı ekip, yarışmada 89.66 puan alarak gençler kategorisinde il birincisi oldu. Yarışmada Kadınhanı Belediyespor Kulübü ekibi 85,33 puanla miniklerde birinci olurken, Konya Büyükşehir Belediyesi Ekibi de 88, puanla büyüklerde birinci oldu.

Yarışmada birinci olan Akşehir Belediye Kültürspor Halk oyunları ekibine kupasını Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul verdi. Başkan Oğul ekibi ve yöneticileri başarılarından dolayı tebrik ederek hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Akşehir Belediye Kültürspor Kulüp Başkanı Ercan Türüdü yaptığı açıklamada “Yarışmaya gelerek bizleri yalnız bırakmayan ve destek veren Belediye Başkanımız Sayın Abdülkadir Oğul’a teşekkür ediyorum. Ekibimiz başarılı bir performansla il birincisi oldu. İnşallah Nisan ayında Nevşehir’de yapılacak grup yarışmalarında da Türkiye”nin güçlü ekiplerini geçerek finallere yükseleceğiz” dedi.