‘Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor’ projesi kapsamında açılan Kitap Fuarı yoğun ilgi görüyor.11 gün açık kalacak Kitap Fuarı’nda birbirinden ünlü yazar ve binlerce kitap Akşehir’lilerle buluşacak.

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü; Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Center Yayınevi işbirliği ile 'Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor' ismiyle düzenlenen proje kapsamındaki kitap fuarı açıldı.



Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ve 24 Nisan - 4 Mayıs 2018 tarihleri arasında açık kalacak olan fuar boyunca Türkiye’nin birbirinden ünlü ve değerli yazarı da Akşehir’lilerle buluşacak.



Akşehir Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu’nda dün yapılan Açılış Töreni’ne; Kaymakam Mehmet Türk, Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, İlçe Protokolü, yazarlar; Necati Demirci, Ayşe Hale Ortadeveci, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Törende Akşehir Belediyesi Mehter Grubu ve Akşehir Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi birer gösteri sundu.



Eğitimevi Organizasyon Sorumlusu Ahmet Ortadeveci yaptığı konuşmada; bu yıl 40 yazarın Akşehir’lilerle buluşacağını belirterek proje paydaşlarına teşekkür etti.İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu da proje kapsamında yapılan etkinlikler ve istatistiki konular hakkında bilgi verdi.



Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya projenin önemine dikkat çekerek proje kapsamında bugüne kadar yapılanları anlattı. Akkaya “Kimine göre kitap; gerçek bir dost, ruhun ilacı, hiç solmayacak bitkiler alemidir. Kitaplar odaları süsleyen aksesuar değil, hayatımızı şekillendiren, geleceğimize yön veren bilgi birikiminin yansımalarıdır. Kitapsız yaşamak; kör, sağır ve dilsiz yaşamaktan farklı değildir. Maalesef kitap okuma alışkanlığı ülkemizde zayıf kalmaktadır. Bu tür kitap fuarları ve kampanyalarla Milli Eğitim Bakanlığı’mız, Kültür Bakanlığı’mız ve bir çok belediyemiz çalışmalar yapsa da maalesef henüz olması gereken noktada değiliz. İstatistiki verilere göre kitap okuma noktasında 180 ülke arasında 140. sıradayız. Bu gerçekten bizim hayıflanmamız gereken bir durum” diye konuştu.



Kaymakam Mehmet Türk de yaptığı konuşmada ilk  emri ‘oku’ olan bir inancın mensupları olduğumuza dikkat çekerek “maalesef buna rağmen pek okumayan insanlarız. Bu bizim için büyük bir sıkıntı kaynağı. Hem bireysel anlamda, hem toplumsal anlamda, hem de ülkeler muvazenesinde eğer bilgi sahibi değilseniz, her zaman sömürüye açık hale geliyorsunuz” dedi.



Protokol üyeleri ve yazarlar daha sonra hep birlikte açılış kurdelesini kestiler. 11 gün boyunca açık kalacak fuar boyunca imza günleri, yazar söyleşileri ve konferansların yanı sıra, kitapseverler on binlerce kitabı da indirimli olarak satın alma imkânı bulabilecekler. Kitap Fuarını gezen öğretmen ve öğrenciler de Akşehir’de böylesine büyük ve kapsamlı bir kitap fuarının açılmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, fuarın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.