Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe genelindeki rehabilitasyon merkezi ve eğitim merkezlerindeki engelli çocuklar ve gençler için Hıdırlık Sofrası’nda bir kahvaltı verdi ve Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti.

Hıdırlık’taki kahvaltıya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bilal Eği ve Emrullah Öztürk ile Akşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Akşehir’de kamp yapan Paravolley Milli Takımı oyuncuları da katıldı. Kısa bir konuşma yapan Salih Akkaya; “Hepimiz bir engelli adayıyız. Bugün bizim elimiz tutuyor yürüyebiliyoruz ama yarın bir garantimiz yok. Onun için birbirimize sahip çıkmamız gerekir. Hepimiz bu ülkeyi en güzel noktalara taşımak için gayret ediyoruz. Akşehir Belediyesi olarak Engelsiz Yaşam Merkezimiz, Engelsiz Taksimiz, engellilere dönük Konya, İstanbul, Çanakkale gibi turlarımız, Akülü Araç dağıtımımız, Tekerlekli bisiklet dağıtımımız, Akülü Araç şarj istasyonlarımız,  görme engellilerimiz için caddelerimizin ve yolların düzenlenmesi gibi birçok proje ve hizmet yaptık.  Belediye olarak her zaman sizlerin emrinizdeyiz ve yanınızdayız.’’dedi.



Başkan Akkaya’nın Engelsiz Yaşam Merkezi ziyaretine ise; Akşehir Görmeyenleri Koruma Şube Başkanı Hüseyin Çığ, AKBİRDER Derneği Başkanı Hayri Üzüm, Akşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Ersoy ve Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel eşlik etti.



Akşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile engellilere özel açılan kurslardaki kursiyerlerle sohbet eden Akkaya burada yaptığı konuşmada da Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak; “Vücudumuzdaki engel değil, zihinlerimizdeki engeldir. Hep beraber çalışıp engelleri aşarak ülkemiz için çalışıyoruz ve üst seviyelere ulaşmak için hepimiz gayret edeceğiz. Şu anda bulunduğumuz Engelsiz Yaşam Merkezi’mizi engelli kardeşlerimizin hem eğitim görmeleri adına, hem sosyal faaliyetlerde bulunmaları adına hizmete açtık. Burada ayrıca sinema izleme, spor yapma gibi etkinliklere katılmalarını da sağlıyoruz. Ayrıca Engelsiz Yaşam Merkezi’mize gidip gelme noktasında Engelsiz Taksi’miz de hizmet vermektedir ve vermeye devam edecektir. Biz her zaman gücümüz yettiğince sürekli olarak engelli kardeşlerimizin yanındayız. Çünkü bu vatan hepimizin. Bu vatan için hepimizin yapacağı işler muhakkak vardır. Önemli olan bunu, kabiliyetleri ortaya koymaktır.” şeklinde konuştu.



Akşehir Görmeyenleri Koruma Şube Başkanı Hüseyin Çığ ve AKBİRDER Derneği Başkanı Hayri Üzüm de engellilere verilen hizmetler ve destekler için onlar adına Başkan Akkaya’ya teşekkür etti.



Ziyaretin ardından Başkan Akkaya ve beraberindekiler Akşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi önünde kursiyerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.