Bölgesel Amatör Lig 4. Bölge 2. Grupta mücadele eden temsilcimiz Akşehirspor’un 2021-2022 futbol sezonun ilk yarısında spor kamuoyunu ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Üstelik statü gereği Akşehirspor’un küme düşme tehlikesini atlatması da mevcut kadro ile çok zor görünüyor.

Yanlış teknik direktör tercihleri bir yana olduğu gibi sezon başında yapılan transferlerin de yetersiz görülmesi maddi destek vermekten kaçınmayan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'yı da derinden üzmüşe benziyor.

Başkan Akkaya Pervasız’a yaptığı açıklamada Akşehirspor’daki sıkıntıya el attığını ve yönetim kurulundan harcamalarla ilgili bilgi beklediğini söyledi. Ayrıca takımımızın ihtiyacı olan bölgelere yeni transferlerin yapılmakta olduğunu ve ihtiyaç durumunda tekrar gözden geçirileceğini sinyalini verdi.

Akşehirspor Tesislerinde dün kendisini ziyaret ettiğimiz teknik direktör İhsan Dikici ile yüz yüze yaptığımız gö rüşmede hoca şu açıklamayı yaptı:

“Devre arasında mevcut kadrodaki isimlerden; Barış Altıntaş, Çağlar Yıldırım, Mamadou Diabete, İbrahim Timurboğa, Alper Temetaş, Umut Şahin ve yedek kaleci Kaan İr olmak üzere, toplam 7 futbolcu ile yollarımızı ayırdık. Kümede kalmak ve sezonun ikinci yarısına iyi hazırlanmak için 12 Ocak 2022 ila 8 Şubat 2022 tarihlerinde başlayacak ara transfer döneminde  takımımıza forvet, sağ kenar, stoper, orta saha ve bir kaleciyi kadromuza dahil edeceğiz.

Bu arada TFF’nin koyduğu statü gereği (1999-2002 doğumlu en az 5 oyuncu 22 kişilik kadroda bulunması zorunlu) olduğu için Ankara’dan Gençlerbirliği U-21 Takımından 5 futbolcuyu bedelsiz olarak kadromuza dahil ettik ve bu gençlerimizin yarın takımımıza katılmasını bekliyoruz. Bu gençlerimizi yalnızca statüyü yerine getirmek için değil, aynı zamanda önümüzdeki karşılaşmalarda faydalanmak için transfer ettik. Gençlerbirliği Yöneticilerine bu anlayışlarından dolayı da teşekkür ediyorum.”

Akşehirspor’un bugün topbaşı yaparak ikinci yarı hazırlıklarına başlayacağını söyleyen Teknik Direktör İhsan Dikici, TFF’nin belirlediği mevcut küme düşme statüsü gereği kendilerini çok zorlu maçların beklediğini ancak el birliği ile kümede kalacaklarını söyledi.

Dün sabah Başkan Akkaya’yı makamında ziyaret ettiklerini belirten Dikici; kamp yapmak istediklerini ancak yüksek maliyetli olduğu için Başkanın bu konuyu biraz düşünmesi gerektiğini kendilerine söylediğini açıkladı.