İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen 2022 Tekvando Grand Prix’sinde mindere çıkan sporcularımızdan Hakan Reçber ve Emre Kutalmış Ateşli, Avrupa Şampiyonu olarak Altın madalya alırken, Görkem Polat da Bronz madalyanın sahibi oldu.

Arnavutluk’un Başkenti Tiran’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'na katılan milli haltercilerimizden de toplam 23 madalya haberi geldi. Şaziye Erdoğan 3 Altın, Muhammed Furkan Özbek, 2 Altın ve 1 Bronz, Nuray Güngör 1 Altın ve 2 Gümüş, Cansu Bektaş 2 Gümüş, Dilara Narin 1 Gümüş ve 1 Bronz, Berfin Altun 1 Gümüş, Yusuf Fehmi Genç 1 Gümüş, Dilara Uçan 2 Bronz, Aysel Özkan 1 Bronz, Ferdi Hardal 1 Bronz, Onur Demirci 1 Bronz ve Melike Günal 3 Gümüş madalya ile toplamda 23 madalyaya ulaştılar. Halter Milli Takımımız, elde ettiği bu sonuçla 37 ülke arasında topladığı 690 puan ile Avrupa Şampiyonluğunu kazandı.

Portekiz’in Sebutal kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda da yüzücülerimiz toplam 9 madalya ile şampiyonayı üçüncü sırada tamamladılar. Milli takımımız, elde ettiği 5 Altın, 2 Gümüş ve 2 Bronz madalyanın yanı sıra yaşattığı ilklerle de şampiyonaya damga vurdu.

Milli yüzücülerimizin ilk 3 sırayı paylaştığı yarışmanın sonunda, şampiyona tarihinde ilk kez bir ülke sporcuları aynı yarışta kürsünün tamamında yer aldı. Talya Erdoğan, Sevim Eylül Süpürgeci, Tuncer Berk Ertürk ve Emir Batur Albayrak’tan oluşan ekibimiz de 4x1250M Mix Bayrak yarışında tarihimizde ilk Avrupa Şampiyonası Bayrak Madalyalarını kazanarak bir başka ilke imza attı.