İtalya’nın Pescara kentinde düzenlenen IBSA (Görme Engelliler) Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İngiltere’yi mağlup ederek finale yükselen Sesi Görenler Milli Futbol Takımı, hem Dünya Şampiyonası’na hem de Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı kazandı.

Sporcularımız Sümeyye Boyacı, Sevilay Öztürk, Koral Berkin Kutlu, Emine Avcu, Elif İldem ve Meryem Nur Tunuğ ise daha önce 1 Altın ve 1 Gümüş madalya sevinci yaşadığımız Para Yüzme Dünya Şampiyonası’nda 1 Gümüş ve 2 Bronz madalya daha alarak toplam 5 madalyanın sahibi oldular.

Meksika’nın Leon kentinde gerçekleştirilen Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası’nda mücadele eden milli haltercilerimiz de 5’i altın, 11’i gümüş, 7’si bronz olmak üzere toplam 23 madalya kazanarak ülkemize büyük bir gurur yaşattılar.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ayrı ayrı yayımladığı mesajlarla sporcularımızı kutlayarak başarılarının devamını diledi. Kasapoğlu, Bakanlığının resmi internet sitesinden paylaşılan mesajlarında; elde edilen başarılarda emeği geçenlere de teşekkür etti.