Katılmak isteyen öğrencilerin, Türkiye Satranç Federasyonu’ndan satranç sporcu lisansının bulunması istenen turnuvada maçlar, İsviçre Sistemi ile 6 tur halinde oynanacak. 2014-2015, 2010-2013, 2006-2009, 2015 ve öncesi doğumlu olmak üzere 4 farklı yaş kategorisinde düzenlenen turnuvada elde edilen sonuçlar, 4 basamaklı bir puantaj sistemi olan Ulusal Kuvvet Derecesi (UKD) hesaplamalarında kullanılacak.

İlk 3 turun 23 Nisan 2022 Cumartesi, sonraki 3 turun ise 24 Nisan 2022 Pazar günü yapılacağı turnuvada, her kategoride ilk 3 dereceyi elde eden sporculara madalyaları, son turun tamamlanmasının ardından düzenlenecek olan ödül töreninde takdim edilecek.

Lisans Çıkarma İşlemi ve Başvuru

Turnuvaya ilişkin olarak Akşehir Gençlik Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre; veli izin formu ve sağlık beyanı veli tarafından doldurulup ıslak imzalı olarak fotoğrafı çekilerek veya taranarak lisans bağlantı linki https://lisans.tsf.org.tr/online/main/yenilisans üzerinden sisteme yüklenecek ve gün içinde federasyondan onaylanarak lisans çıkarma işlemi tamamlanmış olacak.

Daha sonra turnuva başvurusu, öğrencinin yaş grubuna göre turnuva kayıt sayfasında yer alan http://www.konya.tsf.org.tr/turnuva-kayit-form linki üzerinden yapılacak.