15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde binlerce kişi, Nasreddin Hoca Meydanı’nda düzenlenen programda buluştu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program; Kaymakam Mehmet Türk’ün konuşması ile devam etti. Kaymakam Türk;  “Tarih boyunca, din, vatan, millet ve manevi değerler uğrunda, savaş meydanlarında ölümün kucağına atılan, tarihi destanlarla dolu olan,  ‘ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ inancıyla 15 Temmuz gecesinde sokaklara koşan bu şanlı millet ve dahası insanlık tarihi çok kalleşlikler gördü. Ancak hiçbir dönemde, 15 Temmuz’da yaşanılanlar gibi bir alçaklığa tanık olmadı. “FETÖ / PDY”  hainleri bizim kurşunumuzla, bizim tanklarımızla, bizim uçaklarımızla üzerimize gelerek kardeş kanı döküyorlardı. Uçurumun kenarındaydık, yeryüzünde hiçbir dilin, sosyolojinin, psikolojinin tarif edemediği bir utançtı o gece. Dede Korkut’un asırlar öncesinden haber verdiği ‘Düşman İçerden Olursa Kapı Anahtar Tutmaz Olur’ vecizesini yaşıyorduk.” diye konuştu.



Konuşmanın ardından Akşehir Belediyesi Mehter Grubu tarafından bir gösteri sunuldu. Kuran-ı Kerim Tilaveti, dua,  şiir dinletileri ve 15 Temmuz'u anlatan çeşitli belgesellerin gösterimiyle devam eden programda konuşan Belediye Başkanı Salih Akkaya;  “İşte bugün 15 Temmuz direnişinin 2.Yılında tekrar hatırlamak, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi anmak için burada toplandık. Bu geceyi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu millet, asırlardır Ümmeti Muhammed’in hamiliğini yapmaktadır. Arakan’lı Müslümanın ayağına batan diken, bizim gönlümüze batmaktadır. Doğu Türkistan’da bir gencin tutuklanması, bizi esir etmektedir. Gazze’de ablukaya alınan bu Aziz Millettir. Mescidi Aksa’da bağlanan gözler, bizim gözlerimizdir. Irak’ta sömürülen petrol, bizim öz kaynağımızdır. Srebrenitsa bizim namusumuzdur. İşte bu yüzden, bugün İslam Coğrafyasının neresine giderseniz gidin, Türk görünce yaşlanan gözler, bu hakikatin tezahürleridir. Bugün 15 Temmuz sadece Türkiye’de değil; Mısır’da, Tunus’ta, Gazze’de, Mescidi Aksa’da, Filistin’de, Pakistan’da, Malezya’da, Sudan’da,  Arap memleketlerinde ve diğer bütün İslam ülkelerinde de önemseniyor. Bize bu direniş ve dirilişi nasip ettiği için, Yüce Rabbime hamdü senalar ediyorum. Allah milletimizin bu soylu ve asil direnişini bir adalet ve hakkaniyet direnişi olarak muzaffer eylesin. Bizler kardeşiz, birbirimizin varlığına sebep kılınmışız. Biz bölünürsek bizlere yazık olur. Rabbim bizi ayrışan değil birleşip kenetlenenlerden eylesin.” dedi.



Geceye katılan protokol tarafından 15 Temmuz temalı spor müsabakalarında derece yapan sporculara madalyalarının takdiminin ardından, video gösterileri ve marşlar eşliğinde program devam etti. Program kapsamında ayrıca Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı selalar okundu. Programda, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasına da canlı bağlantı yapıldı. Akşehir’deki programa, protokol mensupları ve binlerce vatandaş katıldı. Programda Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası tarafından da katılımcılara çeşitli ikramlar sunuldu.