Kırmızı Sokak Taraftar Grubunda yer alan O.A., B.B., H.Y., M.D., Ö.S., O.Ç., H.K., H.Ö., M.A., S.K., M.A., A.T. olmak üzere 12 taraftar, stada yabancı madde sokmak ve toplu halde küfür etmekten Akşehir C.Başsavcılığınca haklarında verilen idari karar gereğince 1 sezon maçlara gelmekten men edildiler.

Kabahatleri kamera kayıtları ile tespit edilen 12 taraftara seyirden yasaklanma form tebliğleri, Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezinde imza karşılığında verildi.

Bu kişilerden H.Ö. ve B.B. için ayrıca polise mukavametten işlem yapıldı. 

12 Akşehirspor taraftarı; soruşturma aşamasında savcılık, kovuşturma aşamasında hakim tarafından tedbirin kaldırılma tarihine kadar taraftarı oldukları takımın maçlarının başlama saati ve 1 saat sonrasında, bulundukları yerdeki kolluk biriminde (polis ya da jandarma karakolu) imza atacaklar.

Haklarında idari ceza verilen veya kamu davası açılan taraftarların bu karara itiraz hakları bulunuyor. Haklarında kamu davası açılanlar, davanın her aşamasında mahkemeden tedbirin kaldırılması için talepte bulunabilecekler.

Hatırlanacağı üzere, Yargıtay 19. Ceza Dairesi’nin verdiği karar uyarınca; 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca halihazırda hakkında seyirden yasaklama kararı bulunan taraftarların kolluk makamlarına imza atmaya yönelik yükümlülüklerini ihlal etmeleri durumunda oluşan yeni suça dayalı olarak yeniden seyirden yasaklama kararı verilemeyeceği karara bağlanmıştı.