Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yılında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Akşehir Belediyesi ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Online Satranç Turnuvası, 23 Nisan Perşembe günü 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek.





Turnuvaya, chess.com sitesinde Akşehir Satranç sayfasına üye olan ve bilgileri okul tarafından gönderilen öğrenci ve öğretmenler katılabilecekler. Bunun için katılımcıların, www.chess.com sitesine ücretsiz üye olduktan sonra aldıkları kullanıcı adı ile https://www.chess.com/tr/club/aksehir-satranc sayfasına kayıt olmaları gerekiyor. Kullanıcı adlarının, sporcuların gerçek ad-soyad bilgilerinden oluşması isteniyor.





Okullar katılımcı bilgilerini 23 Nisan Perşembe günü saat 12:00’a kadar iletirken, katılımcılar Akşehir Satranç sayfasında yer alan linkten turnuva kaydını tamamlayacaklar.





İsviçre Sistemi ile oynanacak olan turnuvada; İlkokul kategorisi saat 19:00’da, Ortaokul kategorisi saat 20:00’da ve Lise kategorisi de saat 21:00’da gerçekleştirilecek. Her kategorinin ilk 3 derecesine Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akşehir Belediyesi tarafından madalya ve sürpriz hediyeler verilecek.