Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz; Akşehir’de eğitim öğretim veren 7 okulun deprem riskine karşı güçlendirilmesi çalışması için düzenlenecek olan ihalelerin tarihlerini, sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşımla duyurdu.

Mustafa Yılmaz, paylaşımında; Milletvekili Orhan Erdem, Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi ile Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ekibine, süreçte verdikleri destekten dolayı teşekkür etmiş. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısının, Milletvekili Erdem’e desteğinden dolayı teşekkür etmesi, yaşadığımız sıkıntılı günlerde 7 okulumuz için ödenek ayrılmasında Erdem’in katkısı olduğunu düşündürüyor. Anlaşılan o ki bütçenin durumu, böyle girişimlerle sonuç almayı gerektiriyor.

Diğer taraftan, Yılmaz’ın Akşehir İlçe MEM ve ekibine teşekkürü de; görevini yerine getiren bir kuruma gösterdiği kibar yaklaşım olsa gerek. Ancak belediyelerin teşekkürü neden hak ettiğini anlamış değilim.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi; “Tabi efendim, güçlendirmeler bir an önce yapılsın, çok iyi olur” demek dışında nasıl bir destek sağlamış olabilirler. Maddi açıdan bir katkıları olacaksa bunu da tekrar yazıp “Akşehirliler adına bir teşekkür de benden” demek boynumun borcudur ama ihaleyi kazanıp işi yapacak olan firma ya da firmalara ödemelerin belediyeler tarafından yapılması pek de olağan bir uygulama değil.

Aslında belediyeler, denetleme yönüyle bu işin içinde olmalıydı. Prosedür, Bakanlık ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri üzerinden yürüse de sanırım her şehrin belediyesinin, o şehirde inşa edilen tüm binalarla ilgili bir fikri vardır ve olmalıdır.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz’ın paylaşımında dikkat çeken çok önemli bir şey daha var; o da paylaşımında yer verdiği slogan. Güçlendirme çalışmaları için Besmeleyi çekerek işe başladıklarını belirten Mustafa Yılmaz, “Durmak Yok Yola Devam inşallah” demiş. İnşallah efendim, inşallah da temennilerinizi ifade ettiğiniz slogan pek bir tanıdık geldi. Biz gazeteciler, kamuoyunu ilgilendiren birçok konuda kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve hatta yetkililerden demeç almakta zorlanırken, resmi bir ağızdan bir siyasi parti sloganını duymak, pek alıştığımız bir şey değil.

Slogan içerik olarak çok olumlu ve bu ifadeyi özümseyen yönetici ve idarecileri daha çok çalışmaya teşvik etmesi açısından da faydalı. Ancak bulunduğunuz konum itibariyle böyle sloganlı paylaşımlar korkarım biraz hassas.

Hani bir espri vardır; “Allah Yürü Ya Kulum dedi, arabamı sattım” diye. Durmak yok, yola devam da böyle yanlış anlaşılmalara açık gibi görünüyor. Ne diyeyim, her şeyin hayırlısı…