Yaşamınız boyunca bugün olmasa da yarın, mutlaka ihtiyaç duyacağınız ve hasbıhal edip derdinizi anlatacağınız gerçek dostlar edinin.

Dostum diyebileceğiniz kişiyi, dert sahibi olduktan sonra değil, öncesinde bulmalısınız. Dert gelip sizi bulduktan sonra, “yan ağla, dön ağla” artık tek başınızasınız.

Sıkıntılarınızı güvenebileceğiniz biriyle paylaşmazsanız, derdinizi içinize atar ve sonunda, maazallah aklınızı oynatırsınız.

Mevcut imkanlarınızı kaybedip başınız dara düşmeden, yüreğiniz kan ağlayıp geceleriniz kararıp gündüzleriniz berbat olmadan, dost olduğunu düşündüğünüz kişinin omuzuna yaslanıp ağlamadan, sakın ola ki dostum demeyesiniz.

Gerçek dost, hesabi değil hasbi olandır.

Menfaat gütmeyen, şahsi hesap yapmayan, her türlü sıkıntınızı paylaşacak ya da bunun için çaba sarf edecek kişi olmalıdır.

Gerçek dost; kararan dünyanızdan aydınlığa çıkabilmeniz için pozitif muhabbetlerle size verdiği moral ve huzurla yolunuza ışık tutmaya çalışandır.

Gerçek dost; herkes sizi terk etmiş olsa dahi sizin yanınızda olan ve fedakarlık edebilendir.

Gerçek dost; size koltuk değneği olmaktan ziyade, sizi ayakta tutmaya çalışandır.

Gerçek dost; ne pahasına olursa olsun sizi satmayan, hatta sizi bertaraf etmek için yapılabilecek her türlü teklifi, daha dinlemeden elinin tersiyle itebilendir.

Gerçek dost; “kol kırılır yen içinde kalır” misali, kırılsa dahi belli etmeyen, kin tutmayan ve küsmek nedir bilmeyendir.

Gerçek dost; yıllarca görüşmeseniz bile, son görüşmedeki muhabbetinize yine kaldığınız yerden devam edebilendir.

Gerçek dost, haftanın her gününde ve saate bakmadan arayabileceğiniz kişidir.

Gerçek dost, çağırdığınızda nereye gideceğiz demek yerine; neredesin, ne zaman gidiyoruz diyebilendir.

Gerçek dost; haset etmeyen, sadece başarılı olduğunuzda değil, başarısız olduğunuzda da yanınızda olandır. Çünkü o sizi, her durumda sırtında taşımaya göze almış ve her halinize razı olmuş kişidir.

Gerçek dost, doğruya destek yanlışa fren olmak demektir. Kül kömür her ne derse arkasında olmak, sorgusuz sualsiz biat etmek yanlıştır.

Velhasıl gerçek dost; karakterli, saygın, şerefli ve toplum nazarında da iyi insan olmaktır.

Diyeceksiniz ki; bu devirde böyle dost var mı, tabi ki her zaman var, yoksa bile olması için çaba sarf etmelisiniz.

Tüm bu değerlere öncelikle siz sahip olmalısınız ve “Evet, ben varım” diyebilmelisiniz.

Hadi bakalım siz önden buyurun; gerçekten samimi, fedakar, cefakar insan olun ki karşınıza gerçek dost ve güzel insanlar çıksın.