Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın, 2022 yılının Akşehir’e ve Türkiye’ye sağlık ve mutluluk getirmesi dileklerini paylaştığı konuşmasının ardından Dünya Üçüncüsü sporcumuz Mehmet Sami Saraç’a altın ödülü takdim edildi.

Ödül töreni sonrasında başlayan Ocak ayı toplantısında; gündemin ilk maddesi doğrultusunda, bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerini denetleme görevini üstlenecek olan Denetleme Komisyonu, yapılan seçimle Mustafa Kanyılmaz, Mehmet Serhat Arslan, Hüseyin Uyar ve Abdurrahman Ağaçlı şeklinde oluştu.

Gündemin, huzur hakkına ilişkin 2. maddesi ilgili komisyona havale edilirken, 2022 yılında Belediye Meclis Toplantılarının her ayın ilk Pazartesi günü yapılmaya devam edilmesi, Temmuz ayı toplantısının ise Şenlikler nedeniyle 1 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilmesi karara bağlandı.

Mülkiyeti Akşehir Belediyesi’ne ait farklı kişilerle hisseli olan taşınmazlardaki Belediye hissesinin satışına dair teklif, 300 m2’nin altında olan taşınmazları kapsayacak şekilde kabul edilirken, Akşehir imar planında kısmi revizyon yapılmasına dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait teklifin görüşülmesi sırasında da Meclis üyelerine bir sunum yapıldı.

Sunum üzerinden aktarılan bilgiye göre; şehrin imar planında yapılacak olan kısmi revizyon, şu işlemleri kapsayacak:

*Sosyal donatı alanlarının artırılması,

*Bazı parsellere yönelik geri kademe haklarının, mevcut parsellere göre yeniden düzenlenmesi ve çekme mesafesi ölçüsü gibi revizyonların yapılması,

*Daha önce imar planına eklenmemiş olan, Atakent tarafındaki yürüyüş koşu yolunun plana eklenmesi (askı ve itiraz süreleri sonunda kesinleşmiş olacak ve bu süreçte vatandaşlar plan değişikliğini, İmar Müdürlüğü’nde inceleyebilecekler).

Gündemin bu maddesi de oy birliğiyle kabul edilirken, gelen evrakla gündeme eklenen 3 maddenin görüşülmesine geçildi. Akşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan peyzaj mimarı, mühendis, arkeolog, tekniker, mimar, şehir ve bölge planlamacısı, veteriner, sosyolog ve eğitmen ile sanat tarihçisi gibi personelin ücretleri ile Zabıta personelinin fazla mesai ödemelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından, cenaze nakil ücretleri ve otopark tarifelerinin görüşülmesine geçildi. Alınan kararla, 2022 yılında cenaze nakil ücretleri; kilometre başına, Konya il sınırları içerisinde 50 Kuruş, il sınırları dışına yapılacak nakillerde ise 1,50 TL olarak uygulanacak.

Akşehir’de Otopark Ücretleri

Meclis Toplantısında oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda; Akşehirli araç sahipleri, 2022 yılında yol kenarlarında park edecekleri araçları için, ilk 15 dakika ücretsiz olmak kaydıyla bir saatte 2 TL, takip eden her bir saat için de 3 TL ödeyecekler. Meydan Mahallesi’nde bulunan açık otopark ile kapalı-katlı otoparkta ise saatlik park ücreti 2 TL olacak.

Aylık abonelik ücretleri; yol kenarlarında 160 TL, Meydan Mahallesi’nde bulunan açık otoparkta 80 TL ve kapalı-katlı otoparkta 120 TL şeklinde uygulanacak. Tüm aboneliklerde, 6 aylık ücretin peşin olarak ödenmesi durumunda yüzde 30 oranında indirim yapılacak.

Gündemin tamamlanmasının ardından, Milliyetçi Hareket Partisi grubuna ait olan ve 2013 yılında elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz öğretmen Ali Gürlek’in isminin Akşehir’de bir okul, cadde ya da parka verilmesi talebini içeren teklif üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Akkaya; büyükşehir belediyesi kararı gereğince cadde ve sokaklara numara verildiğini, okullara ise şehitlerimizin isimlerinin verilebileceğini aktardı. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden görüş alınmasının ardından bir karar verilebileceği, görüşün olumsuz olması durumunda Ali Gürlek’in isminin bir parkta yaşatılacağı belirtildi.

Akşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılında gerçekleştirilen ilk toplantısı, bir sonraki toplantının 7 Şubat 2022 Pazartesi günü yapılması kararıyla sona erdi.