Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından karşılanan Ahmet Zenbilci, Akşehir’deki çalışmalar hakkında bilgi almasının ardından yaptığı açıklamada, Akşehir’in önemli bir kent olduğuna vurgu yaptı. Zenbilci konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Akşehir’in Konya’da ayrı bir yeri var. Selçuklunun tarihi bir kültürüyle ve geçmişiyle de çok önemli yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Dolayısıyla da Akşehir’de bulunuyor olmak benim için büyük bir onurdur. Sizin içinde hizmet etmek büyük bir keyif olsa gerektir diye düşünüyorum. Biliyorsunuz Konya çok hoş bir şehirdir. Akşehir de tabi ilçe bazında 60 yıllık bir festival kültürü olan ender ilçelerden bir tanesidir. Akşehir Nasreddin Hoca Festivalleri uzun yıllara dayanan bir festival, 61 yıldır uluslararası olarak devam ediyor. Mizahla bize gerçeği tebessüm ettirerek, güzeli ve doğruyu gösteren bir büyüğümüz vardır. Bugün de Akşehir’imizi bir ziyaret edelim, hem Cumhurbaşkanımızın, hem Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki’nin selamlarını iletelim istedik.”

Başkan Akkaya ve Meclis Üyelerine çalışmalarında başarılar dileyen AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, daha sonra yapılan toplantıda; Başkan Salih Akkaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Seyit Mehmet Sümer, Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu ve Belediye Meclis üyeleri ile bir araya geldi.

Ziyaretin sonunda Zenbilci’ye Başkan Akkaya tarafından Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saati armağan edildi.