Yunak Belediye Başkanlığı’nın sosyal medya hesabında, Konya Büyükşehir ve Çumra Belediye Meclis Üyesi Recep Candan’ın Belediye Başkanı olarak seçildiğine dair bir paylaşımda bulunan Başkan Demirhan; “Çumra’nın yeni Belediye Başkanı hayırlı uğurlu olsun” ifadesine yer verdi.

Yakalandığı virüs nedeniyle bir süre tedavi gören Başkan Halit Oflaz, durumunun ağırlaşması üzerine entübe edilmiş ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yummuştu. 46 yaşında vefat eden Oflaz, Konya Üçler Mezarlığı’nda toprağa verilmişti. Oflaz’ın vefatının ardından, yasa gereğince Konya Valiliği tarafından yapılan toplantı çağrısına uyan Çumra Belediye Meclisi; 28 Ağustos 2020 tarihli toplantısında, Meclis üyesi Avukat Recep Candan’ı oy birliği ile Belediye Başkanı olarak seçmişti.

Göreve başlamasının ardından Çumra Kaymakamı Hüseyin Ece’yi makamında ziyaret eden Recep Candan, önceki gün de Belediyeye bağlı hizmet birimlerinde görev yapan personel ile bir araya gelerek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Sebze pazarında incelemelerde bulunan Candan, Pazar esnafı ve vatandaşlarla bir süre sohbet ederek taleplerini dinledi.