Partisinin Kadın Kolları İl Başkanlarınca da kendi illerinde yapılmak üzere hazırlanan basın açıklaması metninde; boşanmaları engellemek için Meclis’te komisyon kuranlar, nafakanın kaldırılması için yasa taslağı hazırlayanlar ve İstanbul Sözleşmesi’nden devletin imzasını çekmesi için uğraşanların da kadın cinayetlerinin sorumlusu olduklarını iddia eden Fatma Köse, şu ifadelere yer verdi:

“Özgecan Aslan, Şule Çet, Ceren Özdemir, Gülistan Doku, Pınar Gültekin…

Ve daha binlerce kadın… Hepsinin hikayesi aynı!

Sırf hayır dediği için, boşandığı, ayrıldığı veya hiç birlikte olmak istemediği için KATLEDİLDİLER!

BOŞANAN KADINLARI SAPKIN HAYATLAR YAŞAMAKLA suçlayanlar,

BOŞANMALARINI ne pahasına olursa olsun ENGELLEMEK İÇİN Meclis’te komisyonlar kuranlar,

AİLELERİ PARÇALATMAYACAĞIZ diye dört bir yerden açıklamalar yaptıranlar,

NAFAKAYI KALDIRMAK İÇİN yasa hazırlıkları yapanlar,

Şiddete ilişkin koruma kararları almamızı sağlayan 6284 SAYILI YASAYI KALDIRMAK İSTEYENLER,

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN DEVLETİN İMZASINI ÇEKMESİ İÇİN UĞRAŞANLAR,

ÖLDÜRENİ DEĞİL, ÖLENİ SUÇLAYANLAR,

KATİLLERİ yargılamadan, hak ettikleri en ağır cezaları vermeden TOPLUM İÇİNE BIRAKANLAR,

KATLEDİLEN KIZ KARDEŞLERİMİZİN CİNAYETLERİNİN SORUMLUSUDUR.

Haftalardır, aylardır, yıllardır “YASALAR ETKİLİ UYGULANMIYOR, ERKEK ŞİDDETİNE KARŞI ACİL ÖNLEM PLANI YAPILMALI” diyoruz ancak tüm bu çağrılarımıza kulak tıkayan sizler; bizim için hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açıyorsunuz. Oysa İstanbul Sözleşmesi, hukuki güvencemizdir. İstanbul Sözleşmesini hedef alıp Sözleşmeden çekileceğini söylemek, KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ TEŞVİKTİR. Biz kadınların SUSMAYA, İTAAT ETMEYE, BİRBİRİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYA, ŞİDDETLE YAŞAMAYA ya da CANIMIZDAN OLMAYA hiç niyetimiz yok!

Bilin istiyoruz: BİZ YASTA DEĞİL, İSYANDAYIZ!

Evimizdeki, iş yerimizdeki, memleketimizdeki tüm kadın düşmanları ile YAŞAMAK İÇİN SAVAŞACAĞIZ. Örgütlenerek, birbirimize kenetlenerek, yaşamı elinden alınmış katledilmiş kız kardeşlerimizin gülüşünü yüzümüze yerleştirerek mücadele edeceğiz.

KADINLARIN KANI İLE YAZILMIŞ VE KAZANILMIŞ HİÇBİR HAKKIMIZDAN BİZİ MAHRUM BIRAKAMAYACAKSINIZ.

Cumhuriyetle kazandığımız haklarımızı kısıtlayan zihniyete, birlikte karşı koyacağız.”

“KADIN GÜLÜŞLERİMİZİ esir almanıza izin vermeyeceğiz” diyerek, kadınların direnişin ta kendisi olduklarını söyleyen Fatma Köse; “Kadınların “ÖLMEK İSTEMİYORUM”, “ÖLMEDEN KORUYUN BENİ”, “BENİ ÖLDÜRDÜKTEN SONRA MI TUTUKLAYACAKSINIZ” çığlıklarının yükselmediği bir hayat kuracağız. Yan yana gelerek, dayanışarak, yılmayarak, mücadele ederek kazanacağız. Hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi.