Toplantı öncesinde Akşehir Vahap Gazi Camii’nde hayırsever vatandaşların katkısı ile yapılan askıda iftar programına katılan Milletvekili Orhan Erdem; Belediye Başkanı Salih Akkaya ve İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci ile birlikte, cami bahçesinde iftar saatini bekleyen vatandaşlara isteklerini sordu ve sohbet etti. Erdem, Vahap Gazi Kuran Kursu’nu da ziyaret etti.

Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrasında AK Parti ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve üyeleri ile mahalle başkanları ve meclis üyeleri ile buluşan Milletvekilleri Usta ve Erdem, bir istişare toplantısı yaptılar.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Salih Akkaya, salgının gücünü kaybetmesiyle iki yıldır özlenen güzel bir Ramazan ayı geçirildiğini söyledi. Ramazan boyunca toplu iftarlar yerine şehit aileleriyle, ihtiyaç sahiplerinin evlerinde, Cezaevinde, askerlerle, üniversiteli gençlerle, milli eğitim pansiyonlarında kalan öğrencilerle iftar açtıklarını söyleyen Akkaya, teravih buluşmaları etkinliği ile de camilerde hemşehrileriyle buluşarak istek ve taleplerini dinlediklerini belirtti.

AK Parti gönüllerde ve dillerde

AK Parti’nin 20 yıl önce olduğu gibi gönüllerde ve dillerde olduğunu söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu da; “İnsanların hala o gözlerindeki umudu, o tebessümü bizlere yansıtması gerçekten çok güzel ve gurur verici” diye konuştu.

Muhalefete yüklendiler

Muhalefetin 2 yıllık pandemi sürecinde kendilerine pay çıkarmaya çalıştığını belirten AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, 6 muhalefet partisi liderinin gerçekleştirdiği toplantılara ilişkin olarak; “Bir olmuyor iki olmuyor altısı bir masaya toplanıyor, bir de geride bir tane var, 6+1, birbirine benzemez bir araya gelecekler. Masada nasıl oturacaklarına karar veremiyorlar, ülkeyi yönetecekler” ifadelerini kullandı.

Muhalefet partilerinin algı operasyonları yaptığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da; “Bu altılı grup ‘biz gelirsek güçlendirilmiş parlamenter sistem getireceğiz’ diyorlar. Soruyoruz, nedir bu güçlendirilmiş parlamenter sistem? Vatandaş da merak ediyor bir anlatın diyoruz, hiçbir şey yok. Onu bile daha kendi aralarında netleştirmiş değiller. Şunu söyleyeyim, inanın şu an Türkiye’nin yönetildiği başkanlık sistemi onların gerçekleştirmek istediği bir sistem aslında. Güçlendirilmiş parlamenter sistem, sadece eleştirmek ve milletin kafasını karıştırmak için uydurdukları birkaç cümleden başka bir şey değil” şeklinde konuştu.

Altılı Çete

Muhalefeti eleştirirken Altılı Çete ifadesi kullanan Milletvekili Usta; “Biz ne yaptıysak inanarak, güvenerek ve bu milleti arkamıza alarak yaptık. Bu altılı çetenin yaptığı gibi bir takım terör örgütlerini, bir takım çıkar odaklarını, kimin nereyi yönettiği belli olmayan örgütlerle işbirliği içerisinde olarak bugüne kadar hiç kimse bize destek olmadı ve olmayacaktır da. Bizim yalanlarla, dolanlarla işimiz olmaz. İşte bir Genel Başkan, Kılıçdaroğlu, iki gün önce elektrik kesik diye bir evi ziyaret ediyor sonra Bakanlığımız da bir açıklama yapıyor ‘bu evin elektriği kesik değil diye, niye yakmadınız ışıkları’ diyor. Yalan işte, yalanları ortaya çıktı” dedi.

Milletvekilleri, konuşmaların ardından Hıdırlık çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet ederken Orhan Erdem, Vahap Gazi Camii’nde cami çıkışında vatandaşlarla bir araya gelip, közde çay eşliğinde istek ve taleplerini dinledi.