AK Parti yerel yönetimleri devralana kadar Konya’nın su ve ulaşımda en ucuz şehir olduğunu iddia eden İl Başkanı Tozoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu iktidar döneminden sonra kaynakların hesapsız kullanılmasıyla birlikte belediye yetkilileri gözünü vatandaşın cebine dikmiş, özellikle ulaşım ve suda ciddi fiyat artışları yaşanmıştır. Bir yıldır ülkemizde ve şehrimizde pandemi etkisini çok ağır bir biçimde göstermektedir. Özellikle Ankara, İstanbul gibi belediyeler bu süreçte hemşehrilerinin hayatlarını kolaylaştırmakta, belediye hizmetlerini zaman zaman ücretsiz hale getirmekte ve mümkün oldukça da fiyatlarda indirime gitmektedirler.

Maalesef ki şehrimizde durum tam tersinedir. 2020 yılının Mayıs ayında KOSKİ’den 100 TL’lik su alan bir aboneye 30 metre küp su yüklenirken 2021 yılının Ocak ayında 100 TL’lik yüklemeye 24 metre küp su yüklenmiş, 2021 yılının Şubat ayında ise 22 metre küp su yüklenmiştir. Yani özeti şudur; bundan 9 ay önce 100 liraya 30 metreküp su alabilen bir vatandaşımız 2021 yılının Şubat ayında ancak 22 metreküp su alabilmiştir.

Ortaya çıkan tablonun pandemi sürecinde olan ülkemizde izahı bulunmamaktadır. Artık Konya Büyükşehir Belediyesi; geçtik vatandaşın hayatını kolaylaştırmasını, yaptığı zamlarla vatandaşı ekonomik olarak ciddi anlamda mağdur etmektedir.”