İYİ Parti İl Başkanı Gökhan Tozoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mansur Yavaş'ın seçilmesinden sonra Mansur Yavaş kendi çalışma ekibini oluşturmak istemiştir. Elbette ki bu doğal bir durumdur.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin boş olan yönetim kurulu üyeliklerinden bir tanesine de hemşehrimiz olan, daha önce belediye başkanlığı görevinde bulunmuş, son seçimde de partimizden belediye başkan adayı olup yüzde kırkın üzerinde oy alan Osman Fedai'nin görevlendirilmesi için Mansur Yavaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne 9 Haziran 2020 tarihinde yazı yazmıştır.

Rutin bir prosedür olan bu işlemin neticesinde gerekli güvenlik araştırmaları yapılmış, olumsuz bir duruma rastlanmamış ve Osman Fedai’nin yazısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imzasına sunulmuş ancak Bakan Kurum uzun süredir bu atama yazısını imzalamamıştır.

İyi niyetle uzun süredir bekledikten sonra artık hemşehrimiz Bakan Murat Kurum'un bir hemşehrimizin ASKİ'de görev almasından neden rahatsız olduğunu, bu atamaya neden engel olmak istediğini, Konya'nın bürokratik olarak güçlenmesinin Çevre ve Şehircilik Bakanı’na ne gibi bir zararı olacağı hususunu sorma zorunluğu doğmuştur.

Osman Fedai'nin atanmamasını gerektiren bir durum var ise bunu açıklaması, Bakan Kurum açısından bir mecburiyettir. Aksi halde milletimizin ve hemşehrilerimizin vebalini almaktadır.

Eğer Osman Fedai'nin atama yazısının imzalanmasını yerelden engellemeye çalışanlar var ise onlar da aynı sorumluluğun altına girmektedirler.

Temennimiz ve dileğimiz odur ki; atama yazısı Bakan Murat Kurum tarafından bir an evvel imzalansın ve bir hemşehrimiz olan Osman Fedai, ASKİ'de görevine başlasın, milletimize hizmet etsin. Aksi halde bu konuyu gündemde tutup her ortamda sorumlulara sorumluluklarını hatırlatacağız.”