Toplantı gündemini oluşturan maddelerden; kadro ihdasına dair teklif, Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi’nin bulunduğu arsanın Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisi ile ilgili teklif ve hibe yoluyla aktarılan muhtelif tutarların bütçelenmesine yönelik ek ödenek düzenlemesine ilişkin olarak ek evrakla gündeme eklenen teklif, oy birliğiyle kabul edildi.

Yeni Mahalle’de Verem Savaş Dispanseri’nin bulunduğu taşınmaz için hazırlanan uygulama imar planı değişikliği ile 0,30 olan taban alanı oranı 0,45’e çıkarılırken, Atakent Mahallesi’nde bulunan bazı taşınmazların isabet ettiği uygulama imar planına yapılan itiraz ise reddedildi.

Diğer gündem maddelerinin içerikleri ve oylama sonucu alınan kararlar ise şöyle:

*Akşehir 1/1000 ölçekli uygulama imar planı:

Plan notlarında hazırlanan imar planı değişikliğine dair İmar ve şehircilik Müdürlüğü’ne ait teklif kabul edildi.

*Geçici Hayvan Bakım Evi:

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait teklif çerçevesinde, sahipli hayvanların kısırlaştırma işlemleri için alınacak olan ücret 250 TL olarak belirlendi.

Aynı teklifte yer alan Geçici Hayvan Bakım Evi ziyaret gün ve saatlerinin belirlenmesi konusunda yapılan görüşmelerden sonra, Bakım Evi’nin yalnızca Çarşamba günleri ve 10:00-12:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmesi yönündeki teklif oylandı. İYİ Parti Meclis üyesi Barış Tören’in, ziyaretin 1 gün ve 2 saat ile sınırlanmasının yasalara uygun olmadığı görüşünü bildirerek teklife ret oyu vermesiyle teklif oy çokluğuyla kabul edildi. Ziyaretlerin kısıtlı olması nedeniyle bu kararın, hayvan koruma derneklerinin de tepkisini çekebileceği değerlendiriliyor.

*Şehri Beyza İç ve Dış Ticaret Sanayi A.Ş. sermaye artırımı:

Akşehir Belediyesi iştiraki olan Şehri Beyza A.Ş.’nin sermaye artışına dair Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne ait teklif de detaylı görüşülen gündem maddeleri arasında yer aldı.

Yapılan görüşmelerde; şirketin ihtiyacı olan bir aracın satın alınmasının yanı sıra, Belediye hizmetlerinde kullanılan ve eski model olmaları nedeniyle bakım ve onarım masrafları yüksek maliyetli olan bazı araçların da ikame edilmesi için yeni araç alımı yapılmasının planlandığı aktarıldı.

Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyelerinin şehirlerarası kullanımı için ihtiyaç duyulan minibüs, trafik kazası sonucu kullanılamaz hale gelen bir Zabıta aracı ve kepçe traktörün de aralarında bulunduğu toplam 7 aracın satın alınması için 2 milyon 500 bin lira tutarındaki sermaye artışı yönündeki teklif, yapılan oylamada kabul edildi.

*PTT Hizmet Binası ile Dudu Kadın Çarşısı’nda bulunan 2 taşınmazın takas edilmesi:

Meydan Mahallesi’nde bulunan Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.’ne ait taşınmaz ile Dudu Kadın Çarşısı’nda bulunan ve mülkiyeti Akşehir Belediyesi’ne ait olan 2 taşınmazın takas edilmesine dair, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne ait teklifin görüşülmesi sonrasında, kararın Encümene bırakılması onaylandı.

Alınan karara göre; Encümen tarafından, bağımsız bir gayrimenkul değerleme şirketinden her 3 taşınmaz için fizibilite raporu istenecek. Belediyenin değerleme uzmanları tarafından yapılacak olan hesaplama ve değerlendirme ile söz konusu rapor karşılaştırılarak takasın parasal şartları netleştirilecek. Encümenin alacağı karar yeniden Meclise getirilebileceği gibi Belediye Başkanı tarafından doğrudan onaylanması seçeneği de bulunuyor.

PTT hizmet binasının Dudu Kadın Çarşısı’nı hareketlendirme açısından yarar sağlayacağı ve aynı zamanda PTT’den hizmet alan vatandaşlara da kolaylık yaratacağı değerlendiriliyor. Diğer taraftan; mülkiyeti Belediyeye ait olan taşınmazların inşa tarihi ve yapı kalitesi ile PTT binasının inşa yılı karşılaştırıldığında, değerleme uzmanlarının bu konuda hassas davranmaları gerektiğine dikkat çekiliyor.

Yapılan oylamaların ardından; Kasım ayı Meclis toplantısı, 6 Aralık 2021 Pazartesi toplanılmak üzere sona erdi.