Toplantı, gelen 3 evrakın gündeme ilave edilmesi konusundaki oylamayla başladı. İlk olarak İmar Komisyonu’ndan gelen teklifin gündeme alınması oylanarak kabul edildi. “Sera alanının, yeni seralar kurulması için sondaj yapılmak üzere KOSKİ’ye devrine dair teklif” ile “Akşehir Kaymakamlığı, Belediyesi ve birçok kurum ve kuruluşun işbirliğinde, ihtiyaç sahibi 600 ailenin öğrenim çağındaki çocukları için tablet temin edilmesi konusunda Belediye Başkanlığı’na protokol yapma yetkisi verilmesine dair teklif” de yapılan tek oylamayla gündeme alınarak kabul edildi ve diğer maddelere geçildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan konulardan; Çimenli Mahallesi’nde yapılan imar planına İlkokul yeri olan taşınmazın durumundan dolayı yapılan itiraz, bölgede okul ihtiyacı olmadığı gerekçesiyle reddedildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Recep Özmen’in isminin bir parka verilmesi konusunda karar Kasım ayı toplantısına bırakıldı. Alt yapıya dair tekliflerin kabulü ile de Medaş’a trafo yapılmak üzere yer verilmesi ve binaların doğal gaz girişlerinin, kaldırım seviyesi altında “Yer Tipi Kutu” ile sağlanmasının plan notuna eklenmesi karara bağlandı.

2021 Yılı Bütçesi

Bütçe Komisyonu’ndan gelen tekliflerin görüşülmesinde, komisyon tarafından verilen bilgiye göre; Akşehir Belediyesi’nin vergi, teşebbüs, özel gelir ve diğer muhtelif gelirlerden oluşacak olan gelirler toplamının yaklaşık 81 milyon lira olması beklenirken, giderleri de yaklaşık 80 milyon lira şeklinde gerçekleşecek. Meclis üyeleri ile detaylı bilginin toplantı öncesinde paylaşıldığı bütçe konusundaki oylama da, bütçenin kabulü ile sonuçlandı.

Aylık Faaliyet Bilgi Paylaşımı

Oylamaların ardından söz alan Başkan Akkaya; aylık faaliyetlere dair bilgi paylaşımında bulundu. Dudu Kadın Çarşısı’nın Kasım ayı sonunda tamamlanmasıyla iş yerlerinin sahiplerine teslim edileceğini belirten Akkaya; Rüştü Bey Hanı, Tabak Hamamı Sokak ve Gavur Hamamı restorasyon çalışmalarında fiziki ve teknik açıdan yüzde 83 ile yüzde 95 oranlarında sona yaklaşıldığını söyledi.

Yol, taş döşeme, asfalt yama vb. çalışmaların merkez ve dış mahallelerde sürdürüldüğünü, Kesimhanenin ise 2 ay gibi bir süre sonunda tamamlanacağını aktaran Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve TURSAB acentelerinin Akşehir’de ağırlandığını, pandemi nedeniyle bu yıl organize edilemeyen Fıkra Canlandırma Yarışması’nın da online olarak yapılacağını hatırlattı.

Kasım ayı Meclis toplantısının, 2 Kasım 2020 Pazartesi günü saat 17:30’da yapılması kararı ile toplantının tamamlanmasının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. “Pandemi açısından Akşehir’in durumu nedir?” sorusunu yanıtlayan Başkan Akkaya; özellikle düğünler ve cenazeler konusunda alınan tedbirler ve devam eden filyasyon çalışmaları sonucu hasta sayısında düşüş olduğunu belirtirken, yaklaşan kış şartlarını da göz önünde bulundurarak rehavete kapılmamak gerektiğinin altını çizdi.

Kentsel Dönüşüm

Akşehir’deki Kentsel Dönüşüm Projesinin akıbetinin sorulması üzerine de bilgi aktarımında bulunan Akkaya; dönüşümün öncelikle 2 bölgede başlatıldığını, binalardan karot örnekleri alındığını, Nasreddin Hoca Çarşısı için Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapmak üzere çalışma başlattıklarını açıkladı.

“Hayvanları da hayvanlardan insanları da koruyamadık”

Söz alan İYİ Parti Grup Başkanı Galip Karaca; sokak köpekleri sorununun devam ettiğini dile getirerek; “Hayvanları da hayvanlardan insanları da koruyamadık. Köpekler bölük bölük geziyor. Artık hep birlikte kalıcı bir çözüm bulmak zorundayız” ifadelerini kullandı. Karaca’yı yanıtlayan Başkan Akkaya; “Tüm belediyeler için çözümü zor bir sorun. İtlafı kesinlikle düşünmüyoruz. Barınağımız var ancak yasa gereği hayvanları barınakta kalıcı olarak barındırmak mümkün değil. Büyükşehir’de pilot uygulaması yapılan Sahiplendirme Projesini başlatarak ve kısırlaştırmaya devam ederek çözüm bulmaya çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“Kamuoyu açıklama bekliyor”

Galip Karaca’nın; “Bazı kurumlarda görev alabilmek için Akşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nün basamak yapıldığı konusunda bilgi almak istiyoruz. Zaten kamuoyu da bu açıklamayı bekliyor” sözlerine cevaben ise Akkaya; “Bazı belediyeler ve bakanlıklarda olan bir konu. Her partiden olabiliyor” ifadelerini kullandı.

Zekai Baloğlu Atletizm Fonu

İYİ Parti Meclis Üyesi Barış Tören; Zekai Baloğlu tarafından, kalıcı bir Atletizm Yarışması düzenlenmesi koşuluyla Akşehir Belediyesi’ne bağışlanan taşınmaz ve bu taşınmazın geliri ile bir fon oluşturulması konusunda aile üyeleri ile Belediyenin fikir ayrılığında olduğu ve konunun mahkemeye taşındığı hususunda bilgi edinmek istedi. Gerek Başkan Akkaya gerekse Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız tarafından konuya dair Meclis Üyelerine aktarılan bilgide, Belediyenin vasiyet doğrultusunda hareket ettiği görüşü savunuldu ancak dava sürecinin devam ettiği belirtildi.