Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir Kadın Kolları Başkanı Naciye Mırçık; “Kadına Şiddet, Avrupa Konseyi (İstanbul) Sözleşmesi ve 6284 No.lu Kanun” başlığıyla yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’ni 11 Mayıs 2011 tarihinde imzalamış, 14 Mart 2014 tarihinde onaylamış, buna paralel olarak da 20 Mart 2012 tarihinde çıkarılan 6284 No.lu “Ailenin Korunması, Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun”, 1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Mart 2019 itibariyle 46 devlet/AB tarafından imzalanan sözleşmenin amacı kısaca; özel olarak kadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü şiddet ve ev içi şiddeti önlemek, kadınlarla erkekler arasındaki hukuki ve fiili eşitsizliği, kadınlara yönelik ayrımcılığı yasaklamak olarak özetlenebilir.

Sözleşmeyi imzalayan devletlere bu konuyla ilgili sorumluluklar ve yükümlülükler getirilmektedir. İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 No.lu yasanın amaçları bu kadar açıkken, ülkemizdeki malum bazı güç çevreleri durumdan rahatsız olup Türkiye’nin bu sözleşmeden çıkmasını istemekte fakat biz kadınların direnmesiyle Mayınlı Alan’a girdiklerini fark edip, şimdilik bu isteklerinden vazgeçmiş görünmekteler.

Bizler, CHP’li kadınlar olarak; tüm kadınlarımızın haklarını savunmak adına bu sözleşmeye sadık kalınması ve devletin bu konudaki yükümlülüklerini yerine getirmesi için mücadelemize devam edeceğiz.

Bizler, Cumhuriyet kadınları olarak; bu konudaki baskılara, zorlamalara itaat etmeyeceğiz. Kazanılmış haklarımızı sonuna kadar korumaya devam edeceğiz.

Bizler, Türk kadınları olarak; kadın cinayetlerine, şiddete, tacize, tecavüze, ayrımcılığa kısacası HER TÜRLÜ HAKSIZLIĞA kararlılıkla karşı koymaya devam edeceğiz.

Rehberimiz, ulu önderimiz ATATÜRK’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan, yorulmadan emin adımlarla yürümeye devam edecek, önümüze çıkan engelleri ondan aldığımız güç ile aşacağız.”