Kadınların parti yönetiminde daha etken olmaları amacıyla Kadın Kotası uygulamasının tercih edildiği İYİ Parti’de, pratikte daha verimli olacağı öngörülerek Kadın Kolları oluşumuna gidilmesi kararının ardından başlayan süreçte, birden fazla adayın bulunduğu Konya’da ilk seçim yapıldı. Yaklaşık 350 kadın üyenin oy kullandığı seçimde; 114 oy alan Zuhal Ehliz, İl Kadın Kolları Başkanı olurken diğer adaylardan Selda Şef 112, Fatma Destici ise 109 oy aldı.

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, seçimin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, özetle şu ifadelere yer verdi:

Parti tüzüğümüz, İl Başkanı olarak şahsıma atama yoluyla belirleme hakkı vermesine karşın bizler partililerimizin irade ve kararının önemli olduğuna inanarak, Kadın Kolları Başkanımızı seçim ile belirleme kararı aldık. Ülkemizde partimiz açısından bir ilk olarak, İl Başkanlığımız dahil 8 merkezde oy verme işlemi gerçekleştirdik ve İYİ Parti Konya İl Teşkilatı olarak bugün güzel bir demokrasi örneğine imza attık.

Pandemi koşullarına rağmen 350'ye yakın kadın üyemizin oy kullandığı bu seçimde adayların aldıkları oylar dikkate alındığında, demokrasilerde 1 oyun ne kadar kıymetli olduğu anlaşılmaktadır. Parti içi yarışların kaybedeni olmaz, kazananı partimiz olur. Seçim sonuçlandığına göre artık kadınlarımız için yoğun çalışma zamanıdır.”

Gökhan Tozoğlu; tüm adayları gösterdikleri samimi gayretten dolayı kutlarken, seçim sürecinde görev alan tüm il ve ilçe yöneticilerine de teşekkür etti.