“Pancarda Taban Fiyat Açıklanmalı” başlıklı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz ve ilçemiz için stratejik bir ürün olan şekerpancarı; tohum, ilaç ve gübresini satanı, tarlada çapalayanı, bakımını yapanı, nakliyesini gerçekleştireni, fabrikada üretim yapanı ve satanıyla çok geniş yelpazeli bir ekmek kapısıdır.

Şekerpancarı üreticisi sayısı her geçen yıl azalıyor. Böylesine stratejik bir ürünün ülkemizde giderek ekim alanlarının azalmaya başlamasıyla birlikte hem şeker pancarı üreticisi hem de şeker pancarından dolaylı yollardan kazanç sağlayan çok sayıda sektör temsilcisi de ciddi mağduriyet yaşayacaktır.

Şeker fabrikaları 21 Eylül’de alım kampanyasını başlattı. Üretici tarlasındaki şekerpancarını sökerek fabrikaya götürüyor. Ancak fabrikaya sattığı ürünün değerinin ne olduğunu halen kendisi de bilmiyor. Taban fiyatın bir an önce açıklanması gerekiyor.

Taban fiyat belirlenirken de çiftçimiz mağdur edilmemeli. Çiftçilerimiz  pandemiye rağmen üretim yaptı. Gübre, ilaç, tohum gibi girdiler geçen yıla göre ciddi oranda arttı. Ürününün değerinde alınmasını isteyen pancar üreticilerinin beklentileri bu yöndedir.

Her zaman göz ardı edilen pancar üreticilerine pandemi sürecinde olsun kulak verilmeli ve taban fiyatla ilgili beklentileri karşılanmalıdır.”