İYİ Parti Grubu, Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında; 2014-2020 yılları arasında Akşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar ile dış mahallelerde satılan taşınmazlardan elde edilen gelir tutarlarını sormuş, ilçedeki Covid-19 vakaları ve engellilere yönelik çalışmaları gündeme getirmişti. Aynı toplantıda salgının gidişatı ve engellilere yönelik faaliyetlere dair bilgi aktarımında bulunan Başkan Akkaya; diğer soruların cevaplanması için ilgili birimlerden alacağı bilgi doğrultusunda Ocak ayı toplantısını adres göstermişti.

Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Salih Akkaya; belirtilen dönemde yatırımlar için 110 milyon TL harcandığını, geçmiş dönemlerden kalan 7,5 milyon TL borç ödemesi yapıldığını ve dış mahallelerde satılan taşınmazlardan ise 9,5 milyon TL gelir elde edildiğini söyledi.

İYİ Parti Grubunun, yazılı cevap verilmesi istemiyle gündeme getirdiği ve Başkan Akkaya tarafından Şubat ayı toplantısında yanıtlanacak olan 4 maddelik “Öneri ve Talepler” ise şöyle:

1.Dudu Kadın inşaatı bitti ya da bitmek üzere. Başlangıçta yapılan ihale ile 22 milyon TL’ye mal olacağı bilinmektedir. Buna göre, başlangıçtan bugüne kadar tamamı kaç TL’ye mal olmuştur?

2.2014 yılından bugüne kadar; şehir merkezinde, mülkiyeti Akşehir Belediyesi’ne ait olan kaç dükkan, işyeri, arsa vb. gayrimenkul satılmış ve ne kadar gelir elde edilmiştir?

3.Dudu Kadın Çarşısı’ndaki otel olarak düşünülen binanın satılmayıp Belediye binası olarak değerlendirilmesi.

4.Kahvecilere verilen desteğin ayrım gözetmeden tüm kahvecilere verilmesi ve destek tutarının 500 TL’nin altında olmaması.