Başarılı öğrencilerin ailelerinin de katıldığı tören sonrasında başlayan toplantıda komisyonlar, gündem maddelerine dair görüş bildirdiler. Gündeme eklenen ek maddelerle; KOSKİ, Konya Büyükşehir ve Bolvadin Belediyeleri ile Akşehir Belediyesi arasında protokol imzalanması ve bir taşınmaz üzerindeki Milli Eğitim Bakanlığı’na ait tahsisin kaldırılması karşılığında ilçemiz eğitim faaliyetlerine 4 atölye kazandırılması yönünde Belediye Başkanı’na yetki verilmesi konuları değerlendirildi.

Kuruçay Mahallesi’nde bulunan Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesi’nde yapılan güçlendirme çalışması doğrultusunda imar planı değişikliği ile Çimenli Mahallesi’nde restorasyonu devam eden ve halk arasında Gavur Hamamı olarak da bilinen Tarihi Hamam çevresindeki kamulaştırma işlemlerinin gerektirdiği imar planını içeren maddelerin de aralarında olduğu 7 madde, tek tek oylandı. Maddelerden biri oy çokluğu, diğerleri ise oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra söz alan İYİ Parti Grup Başkanı Galip Karaca; “Akşehir’in kalkınmada öncelikli ilçeler arasında yer almadığı yönündeki bilgiler doğruysa, bunu kınıyoruz. Milli bayramlardaki duyarsızlıklar konusunda ve törenlerde daha dikkatli olunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yine İYİ Parti Grubundan Meclis Üyesi Barış Tören de bazı mahalle muhtarlarının; Cankurtaran, Sorkun ve Karahüyük Mahallelerinde yapılan işlerden memnuniyet duyduklarını ancak çok düşük maliyetlerle çözülebileceği düşünülen sorunlar konusunda yaşanan gecikmelerle ilgili beklentileri olduğunu aktardı. Adsız’da su deposu, Değirmenköy’de kanalizasyon, Gölçayır’da içme suyu ve Yazla’da köprü ihtiyacı olduğunu aktaran Tören’i yanıtlayan Başkan Akkaya;  sorunlardan haberdar olduklarını, bazı durumlarda iyi niyetle hareket ederek yapılan işin sınırını genişlettiklerini ama bir yerde durmak zorunda kaldıklarını, muhtarların haklı taleplerinin de öncelik sırasıyla karşılanmakta olduğunu söyledi.

Teşvikler konusuna da değinen Akkaya; “Konya’nın 2, Afyonkarahisar’ın 4. bölgede olması nedeniyle Akşehir olarak yatırımcıları kazanamadığımızı ilgili mercilere aktarıyoruz. Diğer taraftan, sektörel teşviklerde 3. bölgede yer alarak klasik teşvik sistemindeki bu olumsuz etkiyi dengeleyebileceğimizi düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Akşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı, bir sonraki toplantının 5 Ekim 2020 Pazartesi günü saat 18:00’da yapılması kararının alınmasıyla sona erdi.