CHP İlçe Başkanı Gencer’in “Mirasyedi Başkan” başlıklı açıklaması şöyle:

“Yerel seçim üzerinden üç koca yıl geçti. Kentimiz günden güne geriye gitmekte verilen sözler, tutulmayan vaatler yüzünden her geçen gün kimliğini kaybediyor. Bir zamanlar sosyal, kültürel ve şehircilik özellikleriyle ülkemizin gözbebeği olan kentimiz artık köy görünümlü koca bir ölü şehir oldu. Akşehir vizyonsuz, başarısız yöneticilerin elinde can çekişiyor.

20 yıldır Akşehir’in yollarını yapamayan bir yönetime sahibiz, bu SİZLERİN utancı. Biz yazmaktan, söylemekten yorulduk artık! Sata sata bitiremediğiniz Akşehir Belediyemizin gayrimenkullerini bir zamanların dürüst, çalışkan, iş bilen belediye başkanları kentimize kazandırdı. Ancak, sizler belediye meclis üyelerinizle birlikte Akşehir’in geleceğini sattınız. Sizden iki önceki başkanı “ŞELALECİ BAŞKAN” diye hatırlayan Akşehir halkı sizi de kentin geleceğini satan “MİRASYEDİ BAŞKAN” diye anacak.

Yapımı yılan hikayesine dönen “Dağ Oteli” inşaatı ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek? Akşehir turizmi beceriksizliğiniz yüzünden daha ne kadar kaybedecek? Şimdi adı Uluslararası, içeriği panayır olan Nasreddin Hoca Festivalimiz artık sıradanlaştı, vizyonsuzluğunuzdan nasibini aldı.

Sokak hayvanlarına karşı olan duyarsızlığınız yüzünden insanlar sokakta yürüyemez hale geldi. Sokak hayvanlarına, standartlara uygun bir barınak bile yaptıramadınız.

Belediye binasını depreme dayanıksız diye boşalttınız, esnafı ve mülk sahiplerini mağdur ettiniz, hala yıkımını gerçekleştiremediniz. Halkımız 3 tane belediye binası arasında nereye gideceğini bilmiyor. Ne yazık ki binanın akıbetinin ne olacağı da belli değil…

Büyükşehir Belediyenizin yaptığı Yeni Otogar şimdiden çökmeye başladı. Ulaşımı ve konumu açısından eşsiz bir yerde (!) olan Yeni Otogarın durumu; tıpkı daha önce yaptığınız Kapalı Havyan Pazarı gibi, tıpkı Mezbahane gibi, tıpkı AQUA Park gibi…

Tüm sporseverleri Akşehirspor’dan soğuttunuz; beceriksiz, şaibeli ve politik yönetim anlayışıyla Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden takımı düşürmenize ramak kaldı. Sizin döneminizde harcanan parayla takımın en az 3. Lige oynaması gerekirdi ancak üstün yönetememe kabiliyetinizle BAL’da bile tutunamıyoruz. Sporu hem siyasete alet ettiniz hem de cefakar Akşehirspor taraftarını üzdünüz.

Elbette iyi olduğunuz şeyler de var, yiğidi öldür hakkını yeme demiş atalarımız. Liyakatsiz yandaş kişilere ali-cengiz oyunlarıyla makam mevki kazandırmakta üstünüze yok. Belediyeye Özel Kalem Müdürü dayanmıyor. Türkiye’de özel kalem müdürü değiştiren belediyeler sıralamasında iyi bir yerdeyiz.

Çoğu gitti azı kaldı artık. Önümüzdeki seçimlerde herkes şapkasını önüne koyup düşünecek; ya köy olma yönünde koşar adım gideceğiz ya da sosyal, ekonomik, kültürel ve şehircilik anlamında Akşehir’i özlenen günlerine tekrar kavuşturacağız. Artık fikirleri de kendileri de günümüzün gerisinde kalmış politikacılardan, yöneticilerden bıktı Akşehir.

Yerel seçim döneminde verdiğiniz 81 vaadin takipçisiyiz. Çünkü Akşehirli size bu vaatleri yerine getirmeniz için oy verdi. Akşehir Belediye Başkanı, Akşehir Belediye Meclisi Üyeleri, sizlere bu sözümüz; nerede satılacak yer var diye aranmaktan vazgeçin ve nereye hizmet edebilirim deyip yüzünüzü halka çevirin.”