Altunyaldız’ın ziyaretiyle ilgili Akşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; Belediye hizmet binasında Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu ve Belediye Birim Müdürleri tarafından karşılanan Konya Milletvekili, binanın yanındaki çay ocağında esnaflarla sohbet edip birlikte çay içti.

Başkan Akkaya ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Akşehir’in istisna bir şehir olduğunu söyleyen Ziya Altunyaldız; tarihi mekanların restore edildiğini, Belediye Başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı’nın birçok ürünün tescili ve korunması için gayret gösterdiklerini belirterek; “Bu konulardaki çalışmalarında kendilerine destek olmaktan da son derece mutlu oldum. Şu an tescili için çalıştıkları konular da var, bütün bunların amacı; şehirlerin ortaya çıkardığı ürünlerle bütünleşmesi ve onunla bir anlamda anılması ve bütünleşmiş olmasıdır” dedi. Altunyaldız, maksimum hizmeti getirmeye ve halkın güvenine layık olmaya çalıştıklarını söyledi.

Başkan Akkaya da desteklerinden dolayı Altunyaldız’a teşekkür ettiği konuşmasında, iktidar partili bir belediye olmanın kendileri için bir kıvanç meselesi olduğunu belirtirken; “Özellikle şu anda Konya’mız 3 tane bakanla temsil ediliyor. Onların bize ayrı katkıları var” diyerek Çevre ve Şehircilik Bakanı, Sağlık Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı’na Akşehir halkı adına şükranlarını sunduğunu söyledi. Akkaya, ziyaretin sonunda Milletvekili Ziya Altunyaldız’a Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saatini armağan etti.

Daha sonra Akşehir İlçe Teşkilatına geçerek yönetim kurulu üyeleri ile bir toplantı yapan Altunyaldız, parti teşkilatındaki çalışmaların önemine dikkat çekerek; “Bizler ülkemize hizmet misyonunu taşıyoruz. Ülkemizin tüm vatandaşlarını kucaklayıp hizmete devam edeceğiz. Bunun bir üyesi olmak, gerçekten kıvanç ve onurdur” dedi.

İlçe Başkanı Çardakoğlu da yaptığı konuşmada; “Milletvekillerimiz söz konusu Akşehir, Konya ve Türkiye olunca hakikatten gecesini gündüzüne katan değerli insanlar. Ben sizlerin huzurunda tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Takkasızla Konağı, restore edilen tarihi kilise, yukarı hamam ve Nasreddin Hoca Evi’nde incelemelerde bulunan Konya Milletvekili, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi’ni de ziyaret etti.