MHP kongre takvimi ile ilgili bir açıklama yapan MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, 13. Olağan Büyük Kurultay sürecinde ilçe kongrelerinin Ağustos ayında yapılacağını belirterek; “Kongreleri partimizin kuralları ve ilkeleri doğrultusunda büyük bir coşku ile gerçekleştirecek, en iyi kadrolarla MHP'nin Konya'da başarı çıtasını daha da yukarı taşıyacağız” dedi.

Merkez Yönetim Kurulu'nun almış olduğu karar gereği sürecin Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından başlatıldığını belirten Remzi Karaarslan, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“51 yıllık partimizin 13. Olağan Büyük Kurultay süreci başlatılmıştır. Liderimizin kurultay sürecindeki talimatları doğrultusunda MHP Konya Teşkilatı olarak tüm hazırlıkları yapıyoruz. Ağustos ayında başlatacağımız ilçe kongrelerimizin, partimizin kuralları ve ilkeleri doğrultusunda büyük bir coşku ile geçeceğine inanıyorum. Ülkemizin barış ve huzur ortamını zedelemek isteyenlere karşı fırsat verilmeyecek, provokasyonlara oldukça müsait olan bugünkü ortamda her türlü tahrik ve saldırıya karşı uyanık olunacaktır. Bizden görünüp değerlerimize, ilkelerimize ve dava arkadaşlarımıza iftira atan, itibar suikastı ve dedikodu tetikçiliği yapan her kim olursa olsun ayıklanacaktır. Diğer taraftan, Covid-19'la mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu'nun tavsiye kararlarına da dikkat edilecek; temizliğe, sosyal mesafeye ve maske kullanımına kesinlikle uyulacaktır.

Türkiye, 2023 hedeflerine kilitlenmiştir ve Cumhur İttifakı ile de bu hedeflere ulaşacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi siyaseti, kalın çizgilerle ihata edilmiş akıl ve ahlak sınırları çerçevesinde; dengeli, derinlikli, sabırlı, tutarlı ve ilkelidir. Partimiz milli nitelikli her konuda, ülkemizi haksız yere meşgul edip mesul tutan her soruna şaşmaz ve sarsılmaz düzeyde tavırlı, bu suretle Türkiye tarafındadır. Türkiye'nin ekonomik çıkarlarını, egemenlik kazanımlarını, bölgesel ve küresel zeminde gösterdiği haklı direnişi sonuna kadar desteklemekteyiz. Bu bakımdan 15 Temmuz 2016'daki FETÖ'nün hain darbe ve işgal girişimi sonrası oluşturulan Cumhur İttifakı, ülkemizin bekası açısından son derece önemlidir. Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü olan 2023 büyük ve güçlü Türkiye hedeflerine Cumhur İttifakı ile ulaşacağız. Yenikapı Ruhuyla harekete geçen ve gücünü Türk Milleti'nden alan Cumhur İttifakı; sarsılmaz bir inanç ve azimle, ülkemizin istiklalini, istikbalini hainlere teslim etmeyecek, şer güçlerin oyunlarını başlarına geçirmeyi sürdürecektir.”