Akşehir İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi’ne; MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MYK Üyesi Bulduk Özdemir, Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, İl Ocak Başkanı Yusuf Kasım Akta, Doğanhisar Belediye Başkanı Süleyman Pekmez, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, MHP çevre ilçe başkanları, Akşehir Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karataş ve partililer katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Divan Kurulu’nun seçimi yapıldı. Kongrenin ilk konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı; Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin selamlarını iletirken, Akşehir’in Milli Mücadelede oynadığı rolün önemini vurguladı, devam eden salgın döneminde vatandaşların Temizlik-Maske-Mesafe tedbirlerine uymalarının hayati önem taşıdığının altını çizdi.

Mustafa Kalaycı, ülke gündemini de değerlendirdiği konuşmasında, şu ifadelere yer verdi:

“Akdeniz’de Libya, Kıbrıs, Ege sorunları yaşanıyor. Ülkemize yönelik terör saldırıları ve ekonomik baskılar da devam ediyor. 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütünü kullanmak isteyenler, en büyük hatayı Milli Duruşumuzu unutarak yaptılar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde hızlı kararlar alınabiliyor. Bu sistemin mimarı Cumhur İttifakı’dır. Bugün Avrupa Birliği, haktan ve hukuktan yana olmadığını göstermeye devam ediyor. Doğu Akdeniz’deki egemenlik haklarımızı sonuna kadar korumaya devam edeceğiz. Kim gelirse gelsin; gelecekleri varsa görecekleri de var!

Yaptığımız kongrelerle, partimizi 2023’e taşıyacak kadrolarımızı belirliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”

Daha sonra kürsüye gelen Akşehir İlçe Başkanı Salih Akça; “Toyumuza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, şeref verdiniz” diyerek başladığı konuşmasında, Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birliğinin ve Türk Milleti’nin dirliğinin teminatı olduğunu söyledi. Milliyetçi Ülkücü Hareket olarak, sorun üreten değil sorunlara çözüm üreten bir anlayışla siyaset yaptıklarını belirten Akça’nın muhalefet partilerini de eleştirdiği konuşması şöyle:

“9 Ekim 2018 tarihinde tarafıma layık görülen bu kutsal görevi, yönetimim ile birlikte bugüne kadar layıkıyla temsil etmeye çalıştım. İnşallah bugünden sonra da, Genel Başkanımızın dediği gibi; önce ülkem ve milletim, sonra partim düsturu ile ülkücü şiara uygun bir şekilde temsil etmeye devam edeceğim.

Ağustos ayı Türk tarihi açısından zafer ayıdır. Toyumuzun bu ayda gerçekleşmesi de kutlu bir adımdır. Kurultaylar, Türk töresinin bir parçasıdır. Gururla ifade ediyoruz ki; Milliyetçi Hareket Partisi, Türk Siyasetinin çınarı olmuş bir partidir. MHP siyasetini öncelikle Allah’ın rızası için yapar, vatanın faydasına kafa yorar. Geçmişten bugüne; siyasi kriz anlarında düğümü çözen, krizlerin büyümesini önleyen MHP olmuştur. Herkes siyasetini; açık ve şeffaf bir şekilde, milletimizden saklamadan yapmalıdır. Türkiye’nin başarılarını görmezden gelenleri aziz milletimiz gayet iyi bilmektedir.

Genel Başkanımızın dediği gibi, Cumhur İttifakı; uyanan tarihin sesi, dirilen coğrafyanın mesajı, Türk asırlarının zafer nişanesidir. Biz de göreve gelmemizin hemen akabinde yapılan yerel seçimlerde, teşkilat olarak Cumhur İttifakı’nın kazanması konusunda büyük mücadele verdik. Bundan sonra da uyumlu çalışmalarımız devam edecektir.”

“Davamız, “Hepiniz birer Türk bayrağısınız, bayrağı yere düşürmeyin” diyen Başbuğ Alparslan Türkeş’in emanetidir. Zaman ayrışma değil, birlik beraberlik zamanıdır. ‘Ülkücüyüm Milliyetçiyim’ diyenlerin yeri, yuvası MHP’dir” diyen Salih Akça; bir takım sebeplerle ilçe teşkilatından ayrılanlara Devlet Bahçeli’nin çağrısını yinelediğini söyledi.

Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan da yaptığı konuşmada; Türk-İslam ülküsünün yılmaz savunucuları olduklarını, hain FETÖ darbe girişiminin adeta bir milat olduğunu, Cumhur İttifakı ile birlikte güçlü Akşehir, güçlü Konya, güçlü Türkiye hedefine yürümeye devam ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda, MHP Akşehir İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Salih Akça’nın yönetimi şu isimlerden oluştu:

Fatih Beyoğlu, Fikri Kurt, Rabia Ünal, Numan Tuna, Kadir Akkaya, Mehmet Dipi, Musa Önem, İbrahim Zeybek, Elif Ağca, Halil Arslanalp, Kadir Yürüdü, M.Akif Dilber, Mustafa Yılmaz, Erol Satılmış, Hüseyin Kef, Enver Kocabaş, Himmet Tuncez, Salih Şarlak.